Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ФАНТАСТИЧНО: България вече има 15 медала от Европейските игри!

Спорт

ФАНТАСТИЧНО: България вече има 15 медала от Европейските игри!

ФАНТАСТИЧНО: България вече има 15 медала от Европейските игри! - Tribune.bg
Снимка:

Мими Христова осигури поредното отличие за страната ни в Минск

Българката се класира за финала на турнира по борба за жени от Европейските игри в Беларус!

Нашето момиче поведе с 6:2 срещу Бедиха Гюн, след което туркинята се отказа поради получена травма и така Христова ще спори за титлата при 57-килограмовите в Минск!

Преди това тя тушира италианката Франческа Инделикато на осминафиналите, след което се изправи срещу добре позната съперничка - Альона Колесник, която я победи в мача за третото място на европейското първенство тази година, но взе реванш с две точки в първата част и нови две хватки за по две точки във втората до крайното 6:0.

Сега тя се справи и с туркинята, класирайки се за финала, в който ще се изправи срещу Ирина Курачкина от Беларус.

Спорът за титлата е в петък от 19:00 часа и гарантира 15-и медал за България от тазгодишните Европейски игри. До момента имаме един златен, пет сребърни и пет бронзови, а четирима наши състезатели са с гарантирани отличия, макар все още да не е ясно какви точно ще са те.

За съжаление обаче Тайбе Юсеин загуби в полуфинала срещу Юлия Ткач в категория до 62 килограма.

Световната и европейска шампионка отстъпи драматично пред една от водещите състезателки в световен мащаб, след като изостана с 0-8 още на старта, а после успя да намали пасива си до само две точки, но в крайна сметка инкасира поражение с 8-11.

Така украинката, която е световна шампионка от Ташкент 2014 и двукратна европейска от Дортмунд 2011 и Белград 2012, се класира за втори пореден път за финала на Европейските игри, след като взе сребърния медал в Баку.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети