Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Федерацията по щанги: Без подкрепата на правителството, нямаше да спечелим медалите

Спорт

Федерацията по щанги: Без подкрепата на правителството, нямаше да спечелим медалите

Федерацията по щанги: Без подкрепата на правителството, нямаше да спечелим медалите - Tribune.bg
Снимка:

Ще работим още по-усърдно за завръщане на международното поле, пише в благодарствено писмо до Бойко Борисов

Българският национален отбор спечели 5 титли, 5 сребърни медала в двубоя и общо 28 отличия в отделните движения на завършилото в Милано (Италия) Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 15 и до 17 години. Тимът ни завоюва и втора квота за Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес. Успехите обаче биха били невъзможни без подкрепата, която получихме от българското правителство, Министерството на младежта и спорта, Българския спортен тотализатор и компанията „Медина Мед“. Това пише в благодарствено писмо от Българската федерация по вдигане на тежести, адресирано до премиера Бойко Борисов, което е изпратено в Министерски съвет от президентът на федерацията Неделчо Колев.

Успехите нямаше да бъдат постигнати, ако състезателите ни не се бяха явили в надпреварата. Това стана възможно, след като Българската федерация по вдигане на тежести успя да събере и плати сумата от 250 000 долара за глобата, която беше наложена от Международната централа (IWF) заради скандала с положителни допинг проби от март 2015 г. С превеждането на парите бяха възстановени правата и тежкоатлетите ни успяха да вземат участие в европейското първенство.

„Представянето на нашите млади състезатели ни прави горди и доказва, че Българската федерация по вдигане тежести работи правилно и страната ни разполага със солиден резерв от талантливи щангисти“, пишат още от федерацията. И допълват – „Без Вашето съдействие и това на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ г-н Цветан Цветанов, на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и Българския спортен тотализатор, на „Медина Мед“ и на частните дарители за нас би било невъзможно да съберем средствата за наложената от Международната федерация по вдигане на тежести глоба. Това автоматично щеше да доведе до спиране на нашите състезатели от всички първенства и до невъзможност за Българската федерация по вдигане тежести да изпълнява своята дейност.“

От федерацията заявяват, че ясно се съзнава отговорността, която се носи след оказаното доверие. „Гарантираме, че ще продължим да работим още по-усърдно за възвръщане позициите на един от най-успешните български спортове на международното поле“, допълват от федерацията.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети