Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Феновете на Левски поискаха Мъри да управлява клуба

Спорт

Феновете на Левски поискаха Мъри да управлява клуба

Феновете на Левски поискаха Мъри да управлява клуба - Tribune.bg

Вижте как може да стане това

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков получи много тежък удар в деня, в който треньорът Станимир Стоилов се сбогува с всички на Герена! Тръст "Синя България", който държи 10 процента от капитала, поиска Наско да депозира своите 86,6 процента в клуба. В такъв случай от Тръста ще прехвърлят своя дял на Мъри и де факто той ще управлява Левски като притежател на най-много акции. 

Вижте съобщението:

Уважаеми левскари,
След допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителния съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянетона своя дял от 10% от капитала на ПФК "Левски" АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.
Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив София.
След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрия вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК “Левски” спрямо своята визия за развитието на клуба.
С уважение,
УС на Тръст “Синя България”
 
Веднага последва реакция във Фейсбук от известния спортен журналист и деятел на Левски Васил Колев. Той написа:

"Мъри получава 10% от Левски (акциите на тръста), при положение, че Сираков депозира своите в клуба. Казано простичко, за аритметиците и манипулаторите като самия Сираков (вчера по БНТ): при този случай, Стоилов, който има БЕЗСПОРНО най-голямо доверие сред левскарите, ще има решаваща дума по процесите в Левски със своя глас, докато не се намери трайно добро решение за клуба от почтени, честни и най-вече чисти хора.
Хайде да видим какво оправдание ще измисли Сираков сега, за дапази частни интереси и тези на задкулисието.
И това предложение е спонтанно, на група фенове след последната тренировка на Стоилов. Тръста като организация на фенове никога не е имал за самоцел притежанието на акции. Винаги е искал горд, достоен и прозрачен клуб.
Разбираемо ли е, сладури? Браво на пичовете в УС на тръста за бързата реакция!
И към Сираков: сега ще опазваш ли Левски от Мъри, лъжецо?"

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати