Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Финален спринт реши маратона при мъжете в Доха

Спорт

Финален спринт реши маратона при мъжете в Доха

Финален спринт реши маратона при мъжете в Доха - Tribune.bg
Снимка:

Десиса донесе първа титла на Етиопия в маратона от 18 години насам

Лелиса Десиса сложи край на 18-годишното чакане на Етиопия за световна титла в маратона, след като триумфира в класическата дистанция на Световното първенство в Доха, Катар. Надпреварата започна в полунощ, но въпреки това се проведе при тежки атмосферни условия – 29 градуса температура и близо 50 процента влажност на въздуха.

Два километра преди края петима атлети все още бяха в битката за медалите, но след това Десиса и сънародникът му Мосинет Геремеу се откъснаха и решиха спора с финален спринт, в който Десиса успя да надделее, за да стигне до титлата. Победителят записа време от 2 часа, 10 минути и 40 секунди, само четири секунди по-бързо от това на Геремеу, докато бронзовият медал остана за кениеца Амос Кипруто с 2:10:51.

“Беше горещо, но аз бях подготвен за това състезание. Много съм уморен, но след като спечелих сребро в Москва, този път разпределих силите си по-добре”, коментира след успеха Десиса, който е първият етиопец със златен медал от маратона след Гезахене Абера от 2001-ва година. /БГНЕС


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати