Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Фондация "Димитър Бербатов" отличи тенис талантите Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров

Спорт

Фондация "Димитър Бербатов" отличи тенис талантите Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров

Фондация Димитър Бербатов отличи тенис талантите Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров - Tribune.bg
Снимка:

Бербо връчи лично 11-ите годишни награди "Успелите деца на България"

Трима големи тенис таланти бяха отличени от фондация "Димитър Бербатов" за успехите си през 2018 г. Първият българин, шампион и голмайстор на английската Висша лига по футбол, връчи 11-ите годишни награди "Успелите деца на България". Бяха наградени най-добрите 27 от Клуб 2018 на фондацията на Бербатов в областите "Изкуства", "Наука" и "Спорт" в три възрастови групи. А от деветимата отличени от всички спортове за успехите си през миналата година трима са тенисисти - Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров.

Иван Иванов стана лауреат на голямата награда в категория "Спорт", 1-и - 4-и клас. Той е от Варна, на 10 години. Негов треньор е Пламен Радев. 2018 г. е изключително успешна за Иван - печели общо 15 отличия, от които 9 за първо място. Някои са постижения в по-горната възрастова група - до 12 г. Държавен шампион при 10-годишните момчета. Победител в Международния мастърс турнир Kinder+ за Sport Tennis Trophy 2018 в Ница (Франция). Турнирът се провежда в най-голямата тенис академия в Европа - Mouratoglou Tennis Academy. За да има право на участие, Иван печели и двата турнира Kinder+. Победител в Националния тенис турнир от световната верига Champions Bowl – София.

В началото на 2018 г., благодарение на Българската федерация по тенис, Иван Иванов получи шанс за изява по време на големия турнир от сериите АТП 250 в България. Талантът от „ТК Испано" (Варна) спечели титлата при момчетата на „Мини София Оупън 2018". В надпреварата взеха участие по 8 от най-големите ни таланти при момчетата и момичетата на 9 и 10 години. Те играха квалификации, а финалистите получиха шанс за незабравимо изживяване. Двубоите за титлите от „Мини София Оупън 2018" се играха на централния корт на „Арена Армеец" преди централния мач по време на DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Катерина Димитрова е финалист за голямата награда в категория "Спорт", 5-и - 8-и клас. Тя е от Пловдив, на 15 г. Неин треньор е Петър Рангелов. През 2018 г. Катерина е първа на сингъл на силните международни турнири в Германия от веригата "Тенис Европа": BMW Junior Cup 2018 в Регенсбург и Jugend Cup Deutsche Tennismasterschaften в Ренинген. Но най-голямото ѝ постижение е второто място на сингъл на Европейското първенство по тенис в Италия - Tennis Europe Junior Masters. Турнирът, който се провежда в Реджо Калабрия, е Мастърс 2018 на осемте най-добри единично момичета до 14 г. в Европа. Катерина е държавен шампион на закрито на двойки.

Катерина не успя да присъства на церемонията, тъй като по това време имаше турнир в Истанбул, но тя ще има възможност за лична среща с Димитър Бербатов вбъдеще, съобщава Българската федерация по тенис.

Пьотр Нестеров е финалист за голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" в категория "Спорт", 9-и - 12-и клас. Той е на 16 г. и тренира във Варна при Кристиян Илиев. През 2018 г. Пьотр спечели силни международни състезания: стана пръв на сингъл на Европейското първенство Tennis Europe Junior Masters в Реджо Калабрия (Италия) - Мастърс 2018 на осемте най-добри единично момчета до 16 г.; пръв на сингъл на международните тенис турнири Open RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2018 в Сараево (Босна и Херцеговина) и Pecin Memorial 2018 в Панчево (Сърбия).

Завърши 2018 г. като №1 на Европа при момчетата до 16 г. в ранглистата на Европейската тенис асоциация. Избран за Играч на годината на Европа при момчетата до 16 г. на Европейската тенис асоциация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети