Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Форматът на Серия А остава непроменен за догодина

Спорт

Форматът на Серия А остава непроменен за догодина

Тежката ситуация около COVID-19 няма да промени плановете на федерацията

Серия "А" ще остане с 20 отбора, дори и да се стигне до решение сезонът да не се доиграе. Това е последното становище на Италианската футболна федерация. Със сигурност ще има изпадащи и влизащи отбори, така че общата бройка на тимовете в елита на Италия да остане непроменена.

Италианското правителство обяви, че от 4 май ще се премине към Втора фаза на борбата с COVID-19, което означава премахване на извънредното положение и облекчаване на част от забраните в страната. Очакваше се, че това ще позволи и доиграването на сезона в Серия "А". Според министъра на спорта Винченцо Спадафора обаче това ще се случи само ако има пълно единодушие относно медицинския протокол.

Вчера бе проведена видеоконференция между представители на Асоциацията на играчите, Асоциацията на треньорите, Асоциацията на съдиите и Италианската футболна федерация. На нея е обсъждан план "А", при който първенството да се доиграе, но и план "Б", при който сезонът ще бъде прекратен преждевременно.

Стигнало се е до решението, че дори и при втория вариант ще има влизащи и изпадащи отбори, като не е било прието предложението да няма изпадащи, а от Серия "Б" да влязат два отбора и общият брой участници в Серия "А" за следващия сезон да стане 22 тима.

Макар от УЕФА да поставиха срок първенствата да завършат до 2 август, на видеоконференцията е разглеждан и вариант сезонът да се доиграе през август и дори през септември.  


Етикети Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още