Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Франция и Мароко ще определят втория финалист на Мондиал 2022

Спорт

Франция и Мароко ще определят втория финалист на Мондиал 2022

Франция и Мароко ще определят втория финалист на Мондиал 2022 - Tribune.bg

Франция и Мароко ще определят съперника на Аржентина в големия мач за световната титла по футбол в неделя.

"Петлите" продължават защитата на трофея и тази вечер от 21,00 часа на стадион „Ал Байт“ ще излязат срещу изненадата в първенството Мароко.

Килиан Мбапе и компания логично са определяни за фаворити в този двубой. На четвъртфиналите те отстраниха Англия след трудна победа с 2:1, дошла след гол десетина минути преди края на Оливие Жиру.

Добрата новина за селекционера на тима Дидие Дешан е, че той почти сигурно няма да има отсъстващи футболисти и ще може да избере най-доброто в своя състав. Адриен Рабио и Дайо Упамекано са с леки вирусни симптоми, но не се очаква да имат проблеми със започването на срещата.

Мароко е считан за аутсайдер, но това за тях не е нова роля. Те бяха такива и срещу Испания, и срещу Португалия, а сега и двете иберийски страни са у дома, като дори не успяха да вкарат във вратата на северноафриканците.

Селекционерът Уалид Реграги, който вече е със статут на национален герой има кадрови проблми, с които ще трябва да се справя. Почти цялата мароканска защита е под въпрос, в това число Найеф Агер и Нусаир Мазрауи, които изпуснаха двубоя с Протугалия на 1/4-финалите. Съмнения има и около здравословното състояние на Ромай Сайс, но е възможно поне двама от тримата да бъдат вдигнати за мача с Франция, като по-големи шансове изглежда имат двамата централни бранители. Наказан е Уалид Кедира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети