Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Французин спечели гигантския слалом в Алта Бадиа

Спорт

Французин спечели гигантския слалом в Алта Бадиа

Французин спечели гигантския слалом в Алта Бадиа - Tribune.bg

Алекси Пентюро спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Алта Бадия.

29-годишният Пентюро записа време от 2:27.19 минути. Той беше лидер след първия манш с 1:13.27 минута и въпреки че даде 15-о време във втория 1:13.92 минута, успя да спечели надпреварата. За Пентюро това е втори успех за сезона, 15-и успех в тази дисциплина и 31-и в кариерата му. "Наистина е много голям успех за спечелиш на тази писта. Ските ми вървяха много добре, дадох най-доброто от себе си и победих", каза французинът след състезанието.

Втори на 7 стотни от секундата се нареди Атле Ли МакГрайт (Норвегия), а трети на 24 стотни се нареди Жустин Мюрисие (Швейцария). За двамата това е първи подиум в кариерата. Хърватинът Филип Зубчич, който беше втори след първия манш, допусна грешки във втория и завърши едва 10-и с пасив от 94 стотни.

След победата си днес Пентюро излезе начело в генералното класиране за Световната купа на точка пред Александър Аамод Килде от Норвегия, който остана шести днес на 76 стотни. Пентюро има 376 точки, Килде - 375, а трети е Марко Одермат (Швейцария) с 340 точки. Той днес финишира четвърти на 28 стотни.

В класирането за малката световна купа в гигантския слалом води Одермат с 280 точки, пред Пентюро с 240 точки и Филип Зубчич с 208 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати