Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Фурнаджиев: Важно е новият президент и екипът му да бъдат отдадени на футбола

Спорт

Фурнаджиев: Важно е новият президент и екипът му да бъдат отдадени на футбола

Снимка:

Атанас Фурнаджиев говори пред bTV за конгреса на БФС, предвиден за 11 декември. Вицепрезидентът на централата коментира думите на Димитър Пенев, който упрекна организацията, че "работи под прикритие".

"Мисля, че всичко, което се прави е прозрачно и ясно и може да се види както от медиите, така и от всички българи. Има временно изпълняващ длъжността президент - Михаил Касабов, и Изпълком. Причината да няма Конгрес до момента е коронавирусът, както и лицензирането на клубовете, които трябваше да се лицензират наново. До юни имаше по-малко от 200 лицензирани клуба. Към момента няма пречка за провеждането на Конгреса на 11 декември.

Борислав Михайлов е подал оставка и той е президент в оставка. Тя трябва да бъде приета на Конгреса. Функциите на управляващ в момента се изпълняват от Михаил Касабов. Борислав Михайлов не участва по никакъв начин в управлението на БФС.

Стилиян Петров би бил доста добър вариант за президент. Мисля, че има и качества, и възможности. Проблемът е дали би се завърнал тук, защото трябва да се завърне да живее в България.

Който и да застане, зависи с какъв екип ще дойде. И дали тези хора ще бъдат отдадени на футбола.

Явно има проблем с българското съдийство. Казали сме, че ще бъдем безкомпромисни към всички грешки, без значение умишлени или неумишлени. Всеки съдия ще си понесе последствията", категоричен бе вицепрезидентът на БФС по повод зачестилите оплаквания на някои клубове.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още