Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Футболният свят говори за откритие на Любо Пенев

Спорт

Футболният свят говори за откритие на Любо Пенев

Футболният свят говори за откритие на Любо Пенев - Tribune.bg
Снимка:

Испанският национален отбор помете Германия с 6:0 в груповата фаза на Лига Европа.

Целият футболен свят не спира да коментира гръмката победа на Испания над Германия с 6:0 в груповата фаза на Лига Европа. Големият герой на мача бе Феран Торес.

Роденият на 29 февруари 2000 година нападател от лятото носи екипа на Манчестър Сити, а преди това играе във Валенсия. Негов откривател е Любослав Пенев.

Феран ТоресФеран Торес

Любо бе треньор на втория състав на „прилепите“ от юли до ноември 2017 година. Именно тогава българският специалист наложи Феран в отбора, започна да го пуска редовно титуляр и момчето записа 10 мача под негово ръководство.

Пенев напусна изненадващо втория състав на Валенсия в средата на ноември 2017 година, за да се впусне в битката за президентския пост на БФС, а само две седмици по-късно – на 30 ноември, Феран направи своя дебют за представителния отбор на „прилепите“ в мач за Купата на краля.

На 4 август тази година Валенсия продаде Торес на Манчестър Сити за 23 милиона евро. След голямото изригване на 20-годишния младок срещу Германия радио „Марка“ се свърза с откривателя му за големия футбол Любослав Пенев.

„Обичам Феран. Той се развива много добре и го заслужава. Във Валенсия започна да покрива изискванията много бързо. Торес е много скромно момче, образовано и амбицирано да тренира. Това е важно, когато искаш да си голям играч. Ще натрупа опит, в момента е важно да търси ситуациите, да търси гола. Трябва да е щастлив, че е вкарал три гола, и то на голям отбор като Германия“, заяви Любо.

„Нека се чудят във Валенсия защо го пуснаха да си отиде. Днешната Валенсия не е тази, която феновете и градът заслужават. Ако Валенсия оставя важни играчи да избягат, няма да може да се състезава с големите", добавя настоящият треньор на Царско село.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети