Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гайда и аплодисменти посрещнаха Стойка Кръстева у нас

Спорт

Гайда и аплодисменти посрещнаха Стойка Кръстева у нас

Гайда и аплодисменти посрещнаха Стойка Кръстева у нас - Tribune.bg
Снимка:

Аз съм щастлива, горда и най-вече българка, каза тя при посрещането си на летището

Десетки хора посрещнаха златната медалистка от Токио 2020 Стойка Кръстева при завръщането ѝ на Летище София. Под звуците на гайда и аплодисменти тя стъпи на родна земя след триумфа в категория до 51 кг на Олимпийските игри в японската столица.

„Благодаря, това ме прави много щастлива и горда. Наистина 21 години не са малко, минали сме през какво ли не. Мисля, че хората, които бяха денонощно до мен, знаят най-добре. Тук е моментът, в който искам да им благодаря – няма да изреждам всички по имена, защото списъкът е много дълъг и може би няма да ми стигне времето“, каза тя.

Кръстева заяви, че е горда от факта, че е българка.

БГНЕСБГНЕС

„Може би все още не осъзнавам какво се е случило, тъй като много бързо се случват нещата от слизането ми от ринга след финалния мач, може би съм спала 2-3 часа, така че извинявайте, ако нещо не съм в кондиция – радвам се, щастлива съм, горда преди всичко, че това се случи именно на мен, че съм накарала цял свят да стане на крака да слуша българския химн, защото дори в момента като го казвам настръхвам, няма нищо по-хубаво от това да знаят коя е България, къде се намира и целият свят да се съобразява с нас – може да сме малки, но сме много силен и борбен народ и мисля, че това го доказахме. С една дума – горда, с малко повече думи – горда, щастлива и с главни букви – българка. Да, аз съм закърмена с българското и смятам, че всеки един от нас трябва да цени, да уважава, да обича, да тачи и да слага България преди всичко и мисля, че ние като спортисти можем да го покажем и се надявам това да се е видяло през изминалите дни“, каза тя.

„Посланието не е на жени и мъже, а посланието е всички да бъдем горди, спортисти, големи хора и да показваме на младите, които идват след нас какъв е правилният път – тоест труд, постоянство, да си подаваме ръка и заедно да се справяме с трудностите дали в спорта, дали в живота, защото ние сме една голяма нация по характер, просто трябва да се обединим“, каза още златната ни медалистка, донесла първи триумф на женския ни бокс на Олимпийски игри.

Личният й треньор Борислав Георгиев добави, че успехът ѝ е бил изкован още по време на подготовката в България.

БГНЕСБГНЕС

„Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато дойде първата карантина. После тренирахме убийствено, особено на Белмекен, така че олимпийската титла беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа около 5 минути и мислехме вече за следващата съперничка. Бяхме здраво стъпили на земята до последно, не сме се отпускали, искахме да се изолираме от странични разсейвания и само да стигнем до титлата“, сподели треньорът ѝ.

БГНЕСБГНЕС

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати