Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Георги Миланов: Тръпката в Левски е по-различна, ще сме горди да вземем Купата

Спорт

Георги Миланов: Тръпката в Левски е по-различна, ще сме горди да вземем Купата

Георги Миланов: Тръпката в Левски е по-различна, ще сме горди да вземем Купата - Tribune.bg
Снимка:

Един от лидерите на Левски – Георги Миланов, даде специално интервю за "Гонг". Халфът говори за травмата си от мача със Славия, промените след идването на Станимир Стоилов, какъв Левски да очакваме след зимната пауза, целите пред отбора и своя договор. Той не скри иочарованието си от феновете на „сините”.

- Как си след неприятната контузия от мача със Славия?

- Чувствам се доста по-добре. Последната седмица беше доста тежка за мен. Имах доста болки. Махнах гипса и сложих шина, която ще ми позволи да тренирам индивидуално, за да не губя този ритъм, в който бях влязъл. Ясно е, че пръст на ръката не е нещо много тежко за футболист, но като цяло може да те извади от строя дълго време, да не можеш да тренираш и следователно да получиш по-тежки контузии. Засега всичко върви по план.

- Ясно ли е кога ще можеш да играеш пак?

- Още не се знае на 100%. В момента с лекарския екип правим всичко възможно, за да бъда на разположение на треньора за мача с Ботев Враца. Има време, което е хубаво за мен. Сега гледаме ден за ден. Ще се прецени в последния момент.

- Изиграхте доста силен мач срещу Славия, мач в който постоянно търсихте победата. Това ли е лицето на Левски, което треньорът и вие футболистите искате да виждате?

- Да, така е. Откакто е дошъл г-н Стоилов единственият мач, в който беше не добър за нас беше във Варна. Там, с оглед на терена, не практикувахме неговият стил, този, който иска да наложи. Като цяло във всички двубои след идването му се опитваме да играем с висока преса, по-атакуващо. Всички знаят неговия стил. Полека започваме да свикваме с неговия стил. Радващо е, че започваме да показваме по-добро лице. В момента мога да кажа, че съм в много добра физическа форма. Това е видно през последния месец. Това ми позволява да трупам повече минути.

- Самият ти до каква степен усещаш, че вече си върнал предишната си спортна форма?

- В началото ми беше трудно, видно беше. Когато вляза на терена, винаги съм на 100%. 50-60 минути беше максимумът в началото, когато пристигнах през август. След това през септември нещата започнаха да се нареждат, то е видно и по статистиката ми. Сега през октомври съм човекът с може би най-много изиграни минути от целия състав. Четири мача пълни за първенство и 70 минути за купата срещу Септември Симитли. Чувствам се перфектно и се надявам тази злощастна ситуация в мача със Славия да не ми попречи да вървя нагоре. Предстоят ни 5 важни мача. Аз искам да съм на разположение на старши треньора в тях, ако прецени да съм на 100%.

- Какво се промени в Левски след идването на Станимир Стоилов?

- Доста неща се промениха. И организационно, и спортно-технически. Аз съм изключително щастлив да работя с него. Познаваме се от доста години, той ми е първият треньор. За мен е едно удоволствие да работя с треньор от такъв калибър.

- Ти със сигурност си по-запознат с методите и работата му, но как виждаш младите да се нагаждат към стила и работата на Станимир Стоилов?

- Мога да кажа от личен опит, защото бях на 17 години с брат ми, когато той ни взе в мъжкия отбор на Литекс. И тук има играчи на по 17-18 години, които е нормално в самото начало да изпитват леки трудности, но виждам, че се справят много добре. С всяка изминала седмица, с всеки изминал мач те надграждат и съм щастлив около мен да играят млади български футболисти и аз да им помогна един ден да излязат в чужбина, да станат големи футболисти и да изхранват семействата си.

- Колко различен ще е Левски след зимната пауза, тъй като знаем какво беше състоянието на отбора през лятото – постоянно идваха нови футболисти, нямаше лагер, физическата подготовката беше на ниско ниво?

- В самото начало ние не бяхме като отбор – много контузии, футболисти, и в мое лице, които не бяхме играли много време. Нормално това да се отрази. Убеден съм, че отборът ще изглежда по много по-различен начин през зимната пауза. Надявам се всички да са здрави, да направим една пълноценна подготовка. Във футбола всичко е възможно. Резултатите не всеки път се получават, но съм сигурен, че отборът ще бъде много по-добре подготвен. И тактически, и физически.

- Поне през този сезон няма как да говорим за титла. Без да подценяваме Септември, но Левски е на два мача от финал за Купата на България. Това ли е голямата цел пред отбора?

- Целта пред ръководството и така, както аз виждам нещата, е първо Левски да изгради солиден отбор, който да радва феновете. Когато ние имаме солиден отбор, който да радва феновете, апетитът идва с яденето. Ние сме само на три мача от финал. Надявам се във всеки един мач да изглеждаме по много по-добър начин, ще даваме всичко от себе си. Ясно е, че за Купата като брой мачове са много по-малко, за да се класираме за Европа и да има трофей Левски. Всички ще сме горди и радостни, ако постигнем това нещо.

- Твоят договор е до края на годината. Водил ли си до момента разговори за подновяването му и би ли имал желание да останеш в Левски и занапред?

- Към момента съм концентрирам само върху тези пет мача. Ако ръководството има желание, аз съм отворен да седнем и да водим преговори. В момента не ми е това фикс- идеята. Искам да се възстановя по най-добрия начин, да изиграя тези мачове на добро ниво и да помогна на Левски да се изкачи още в класирането. След това ще имаме пауза и от януари вече ще мислим за другите наши цели.

- Националите изиграха контрола срещу Украйна. Гледа ли срещата? Ясен Петров реши да не те повика и този път, макар че Левски има трима представители, а поне според мен, най-добрият футболист в отбора остана без повиквателна. Може би селекционерът трябва да каже причините за това, но ти чувстваш ли се обиден, че не си в неговия състав?

- Обиден бих се почувствал, ако приятел или близък ме разочарова. Г-н Ясен Петров не го познавам лично, никога не съм говорил с него. Няма как да съм му обиден. С моето възпитание и годините, в които съм играл в чужбина съм натрупал житейски опит. Хората, които ме познават, знаят, че няма да правя някакви проблеми. Уважавам мнението на всеки един треньор. Може би той не вижда в мое лице човек, който да му свърши работа. Трябва да го попитате него. Аз съм концетриране и искам да давам най-доброто за моя клуб, който ми подаде ръка в тежък момент в моята кариера и аз никога няма да го забравя. Искам да благодаря на феновете, че оценяват моя труд. Винаги ме подкрепят. Това за мен е най-важното. Другите неща са странични. Гледах мача с Украйна. Не искам да влизам в дейтали. Беше ми тежко да гледам отбора в това състояние. Единственото хубаво за всички българи е резултатът вчера. Надявам се този резултат да даде самочувствие за мача с Швейцария, който пак си е един вид контрола. Дано да покажат по-добро лице и ако може да победят.

- Отскоро си на „Герена”, но бързо спечели любовта на феновете. Как се почувства, когато на няколко пъти скандираха името ти по време на мачовете?

- Тук тръпката е много по-различна. Може би така съм се чувствал и в ЦСКА Москва, защото е един от най-големите клубове в Русия, с мощна подкрепа. Сега това ми е вторият клуб, който е със страхотна подкрепа. Аз съм много горд, че от ден първи, дори когато ми се схващаха краката, те не спираха да вярват в мен и да ме подкрепят. Тази любов от тяхна страна я усетих и една седмица преди да подпиша. Тогава се заговори за мой трансфер. Още тогава хората много ме искаха. Показаха уважение и респект към мен. Затова ще дам всичко от себе си до ден последен, в който съм тук, за да ги радвам, а Левски да върви напред и нагоре.

- До момента си използван на няколко позици – крило, вътрешен халф, офанзивен халф. Къде се чувстваш най-добре?

- Във всеки един от отборите, в които съм играл, те са няколко, отивам за една позиция, а после се оказва, че играя на три-четири различни. За мен това няма никакъв проблем. Работил съм с много големи треньори, а те виждат в мое лице футболист, който може да покрие пост, който едва ли не е най-слабият. За мен не е проблем. Ясно е, че като атакуващ футболист се чувствам най-добре, зад нападателя. Но по една или друга причина на този пост съм играл най-малко. Играя по крилата, в центъра. За мен е важно в отбора, в който играя, да играя по 90 минути всеки мач и да радвам феновете. Позицията няма значение.

- Левски прави доста кампании, чиято цел е феновете да помогнат на клуба. Как виждаш нещата в клуба сега след идването на новия спонсор? И би ли се обърнал към привържениците чрез нашата камера, за да ги призовеш да продължат с тази безпрецедентна подкрепа?

- Каквото и да кажа за феновете ще е малко. Дори когато не съм бил в Левски съм следял какво се случва. Имам приятели, които също ми казват каква част са феновете. Когато стъпих в клуба, видях за какво става въпрос. Това е нещо велико. В момента се намираме в ковид криза и е разбираме част от феновете да не могат да помагат с големи суми. Сигурен съм, че хората, които обичат Левски, колкото и малко да дадат ще е в полза на самия клуб. Чисто финансово състояние не искам да го коментирам. Аз съм тук, за да играя футбол и това за мен е най-важното.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати