Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Германия победи Сърбия на финала на Световното по баскетбол

Спорт

Германия победи Сърбия на финала на Световното по баскетбол

Германия победи Сърбия на финала на Световното по баскетбол - Tribune.bg

Вижте подробности

Германия записа исторически триумф в баскетбола, след като за пръв път ликува на световно първенство след драматичен финал със Сърбия, спечелен с 83:77. Бундестима така и не допусна поражение на големия форум, а в мача за трофея в Манила №1 бе гардът Денис Шрьодер, реализирал 28 точки. Точката на пречупване в инфрактния мач бе в третата четвъртина, когато Германия успя да натрупа днуцфирена разлика за пръв път в срещата. Предпоследната четвърт бе и най-изразителната в точков аспект, след като първите две бяха изключително равностойни (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

За първи път от 2006 г. насам европейски сблъсък ще определи носителя на златните отличия. Преди 17 години Испания триумфира на финала побеждавайки Гърция. Сърбия игра финал на световното през 2014 г., когато обаче отстъпи на САЩ. Германия пък достига до тази фаза за първи път в историята си.

Германците се превърнаха в единствения отбор, който не допусна нито едно поражение по пътя към финалния дуел, като записа пет последователни успеха в първите две групови фази, а след това срази Латвия с 81:79 и елиминира големите фаворити от САЩ със 113:111 в епичен полуфинален мач.

За Сърбия в големия грешник се превърна Марко Гудович, който на няколко пъти имаше отлични възможности да докара двубоя до продължения, но не бе прецизен при стрелбата. Алекса Аврамович бе най-резултатен за плавите със своите 21 точки. Богдан Богданович добави 17 и даде 5 асистенции, а Филип Петрушев добави 10 пункта при поражението на „плавите“ в големия финал на Световното първенство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети