Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Глушков: Винаги съм бил твърд срещу всичко, което убива спорта

Спорт

Глушков: Винаги съм бил твърд срещу всичко, което убива спорта

Глушков: Винаги съм бил твърд срещу всичко, което убива спорта - Tribune.bg

Има кой да гледа, кой да разследва и кой да наказва уговорените мачове, каза служебният спортен министър

Има кой да гледа, кой да разследва и кой да наказва уговорените мачове в българския баскетбол. В това увери служебният министър на спорта Георги Глушков, който коментира скандала с бившата националка Теодора Динева, чиито права бяха спрени от ФИБА.

Легендата заяви, че и като президент на федерацията, сега и като служебен министър е твърд в битката с всичко, убиващо спорта. 

"Като президент на БФ Баскетбол преди 7 години сключих договор срещу заплащане фирма да осъществява мониторинг на залози във водещите спортове в Европа. От 4 години Sportradar дава сигнали към ФИБА, към БФ и съответно към Главна дирекция "Национална полиция". След сигнали, подадени от Sportradar, аз в качеството си на президент на федерацията осъществих връзка с ФИБА", обясни той пред bTV.

"Твърдо против подобен род действия на спортисти съм. Теодора Динева, след като е имало индикации, е с временно спрени права от ФИБА. Имаме специален човек във федерацията, който от една година има такава длъжност - офицер за феърплей. Той е връзката на ФИБА с тази фирма, БФ Баскетбол и "Национална полиция". Разследващите не са ни давали информация точно за какво. Имали са комуникация с нея и са установили вина. Не бих искал да правя предположения, държа на официалната информация. Нека всички да знаят, че има кой да гледа, кой да разследва и кой да наказва. Като президент съм бил и ще бъда твърд, сега и като служебен министър на спорта, срещу всичко, убиващо спорта.", завърши Глушков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати