Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гол на Десподов изхвърли Шахтьор и изпрати Лудогорец в следващия кръг на ШЛ

Спорт

Гол на Десподов изхвърли Шахтьор и изпрати Лудогорец в следващия кръг на ШЛ

Гол на Десподов изхвърли Шахтьор и изпрати Лудогорец в следващия кръг на ШЛ - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец отново победи Шахтьор Солигорск с минималното 1:0.

С втория си успех над беларуския тим "орлите" се класираха за втория предварителен кръг в Шампионската лига. Единственото попадение в срещата, която се игра в Сърбия, бе дело на българския национал Кирил Десподов, който бе точен в 71-ата минута.

В началните минути Лудогорец бе по-активният отбор, но без да успее да застраши вратата на Гутор. В 20-ата минута след центриране в наказателното поле на разградчани от свободен удар Антон Недялков се намеси добре и изчисти топката.

Осем минути след това Шахтьор бе близо до гола. Нападателят на беларуския тим Дембо Дарбо напредна по фланга и успя да стреля, след като Игор Пластун не успя да го спре, но Кристиан Кахлина отрази с крак.

В 32-ата минута Десподов центрира в наказателното поле, но Гутор без проблем улови.

Втората част започна с натиск на беларуския тим. В първите секунди на полувремето Ахмеди проби отляво в наказателното поле на "орлите" и опита успореден пас за Дарбо, но за щастие на българския шампион капитанът Недялков изчисти.

ПФК ПФК "Лудогорец"

Първата промяна за Дамбраускас дойде в 60-ата минута, когато Вандерсон отстъпи мястото си на Алекс Сантана. В 65-ата минуа Кендиш изби топката в корнер след пас на Десподов към близката греда. Три минути след това Джордже Иванович стреля от дистанция, но над вратата на Кахлина.

В 71-ата минута Лудогорец откри резултата. След контраатака Каули подаде на Десподов, който бе оставен сам срещу вратаря и прати топката във вратата на Гутор.

Голът на Кирил Десподов и продължаването напред с общ резултат 2:0 уреди сблъсък на разменено гостуване със словенския Мура в следващата фаза на пресявките.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети