Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гол в последните секунди прати Гранада на полуфинал за Купата на краля

Спорт

Гол в последните секунди прати Гранада на полуфинал за Купата на краля

Гол в последните секунди прати Гранада на полуфинал за Купата на краля - Tribune.bg
Снимка:

Солдадо се превърна в герой за тима на Диего Мартинес с две попадения

Отборът на  Гранада се класира за полуфиналите на турнира за Купата на краля по футбол в Испания след като победи с 2:1 защитаващия титлата си тим на  Валенсия.

Ветеранът Роберто Солдадо се превърна в герой за победителите, като класира тима си за полуфиналната фаза за първи път от пет десетилетия. Бившият испански национал отбеляза и двата гола за драматичната победа над Валенсия. Срещата отиваше към продължения, но в добавеното време домакините получиха правото да изпълнят дузпа и Солдадо не сбърка.

Валенсия защитаваше трофея, който спечели във финала срещу Барселона през миналия сезон. "Прилепите" обаче бяха наказани от Солдадо, който игра за тима между 2010 и 2013 година.

Солдадо откри резултата в 3-ата минута със силен удар от границата наказателното поле. В 15-ата минута Родриго прати топката във вратата на Гранада след пас на Дани Парехо. Останаха съмнения за засада, които ВАР потвърди и попадението беше отменено.

Секунди след тази ситуация Димитри Фулкие уцели гредата. Домакините обаче изпуснаха инициативата и в края на полувремето Валенсия изравни. Точен беше Родриго след пас на Франсис Коклен.

През второто полувреме Валенсия не успя да наложи очаквания натиск. Тимът от "Местайя" се надяваше за трети пореден път да се класира за четвъртфиналите, но с играта си не показа, че го заслужава.

Стигна се до добавеното време и необмислената постъпка на Хауме Коста, който игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Солдадо и 34-годишният нападател беше безпощаден - 2:1 и триумф за Гранада./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Валенсия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети