Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Голямата звезда на хандбала Джаксън Ричардсън: Много добра организация на Европейското, да живее България!

Спорт

Голямата звезда на хандбала Джаксън Ричардсън: Много добра организация на Европейското, да живее България!

Голямата звезда на хандбала Джаксън Ричардсън: Много добра организация на Европейското, да живее България! - Tribune.bg

Голямата звезда на френския и световен хандбал Джаксън Ричардсън беше във Варна за Европейското първенство по плажен хандбал като част от френския тим за юноши и девойки.

Ричардсън е двукратен световен шампион и носител на още 4 медала от световни първенства, бронзов олимпийски медалист от Барселона, най-добър играч в света за 1995 г. и рекордьор по мачове за френския национален отбор с над 400 срещи.

На клубно ниво два пъти печели френската лига, купата на Франция, Купата на носителите на купи, Европейската купа на градовете, шампион на Испания.

- Добре дошъл във Върна и България. За нас е чест, че толкова голяма фигура в световния хандбал е тук. Как видяхте организацията на шампионата?

- За първи път присъствам на турнир по плажен хандбал, така че тук открих този спорт. За втори път идвам в България. Първият беше през 1990 г., така че сега преоткривам страната. Много съм развълнуван да се върна отново в България, защото тук беше дебютът ми с националния отбор на Франция. Европейското първенство по плажен хандбал беше много добре организирано. Имахме прекрасно време, прекрасна атмосфера, които ни дадоха възможност да се наслаждаваме на турнира и да направим каквото искаме. Това беше само позитивен опит.

- Как виждате бъдещето на този атрактивен и емоционален спорт – плажният хандбал?
- Както казах, аз сега го откривам, но смятам, че е мой дълг да навляза с младите в този спорт. В Франция плажният хандбал все още не е много разпространен и да предам опита си е голяма възможност, но и задължение да го разпространя в моята страна.

- Смятате ли, че организацията на такова голямо първенство е крачка напред за развитието на българския хандбал?
- Разбира се. Смятам, че организацията на такъв турнир е много добро за държавата и популяризирането й в Европа. Да живее България и се надявам да дойда за трети път тук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети