Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гордост! Петър Стойчев стана първият българин преплувал протока Гибралтар с текстилен бански

Спорт

Гордост! Петър Стойчев стана първият българин преплувал протока Гибралтар с текстилен бански

Гордост! Петър Стойчев стана първият българин преплувал протока Гибралтар с текстилен бански - Tribune.bg

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven - с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина разстоянието от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

„Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех - както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата! Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплуванимаратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!
Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!“, написа той в профила си във Фейсбук 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Петър Стойчев
Топ новини виж още

Хороскоп