Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гордост! Стилияна Николова е абсолютна европейска шампионка

Спорт

Гордост! Стилияна Николова е абсолютна европейска шампионка

Гордост! Стилияна Николова е абсолютна европейска шампионка - Tribune.bg
Снимка:

Стилияна Николова стана европейска шампионка по художествена гимнастика след блестящо представяне на първенство в Будапеща.

Тя изигра без грешка съчетанията си. Стили започна със страхотно изпълнение на бухалки и получи 36.050 точки, след което на лента също беше перфектна и беше оценена с 34.800 точки. Това са най-високите оценки на двата уреда. На обръч Николова също беше уникална и записа 35.700 точки, а в последното си излизане на килима с топка беше недостижима и беше оценена с невероятните 37.200 точки.

Миналата година в Баку 2023 тя се нареди трета след Боряна Калейн и София Рафаели, но този път показа изключителната си класа и взе златото безапелационно с огромна разлика през останалите гимнастички. Общият актив на Стили е 143.750. Сребърният медал отива при София Рафаели от Италия с общо 139.750. Трета е Дария Варфоломеев от Германия с актив от 138.450.

Калейн остана на крачка от медала и завърши на четвърта позиция. Та приключи надпреварата със сбор от 135.550 (34.150 на обръч, 33,300 на топка с изпускане, 33.800 на лента и 34.300 на бухалки).

Това е последното важно състезание за нашите гимнастички преди Олимпиадата в Париж. Довечера предстои многобоя при ансамблите. Утре пък са финалите на отделните уреди, където отново ще видим Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева, за която това е дебют на състезание от такъв ранг

"Стилияна Николова отвя с играта си всякаква конкуренция и с игра, безапелационно и категорично спечели титлата в  многобоя на ЕП в Будапеща!

Титлата остава в България! Миналата година шампион бе Боряна Калейн, тази година Стилияна Николова!", написаха от Федерацията по гиманстика. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати