Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров е 9-ти в световната ранглиста, Синер е новият номер 2

Спорт

Григор Димитров е 9-ти в световната ранглиста, Синер е новият номер 2

Григор Димитров е 9-ти в световната ранглиста, Синер е новият номер 2 - Tribune.bg
Снимка:

Григор Димитров официално се завърна в топ 10 на световната ранглиста на АТП. След страхотното си представяне на Мастърса в Маями в последните две седмици и достигнато до финала на турнира, Григор бележи скок с три позиции в обновената класация и вече заема 9-то място.

Това е най-доброто класиране на българския тенисист от есента на 2018 година, когато той за последно беше в топ 10. Петте поредни победи на Димитров в Маями, включително три срещу тенисисти от първата десетка (Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев), му носят допълнителни 605 точки в актива, който вече е 3540 точки. Така хасковлията е близо до седмия в ранглистата Холгер Руне (3795). Изгледите за Димитров са добри, тъй като той няма да защитава много точки в предстоящия сезон на клей - 45 от Мастърса в Рим и 180 от Ролан Гарос.

Завръщането на българина в топ 10 означава, че в първата десетка отново има тенисист с бекхенд с една ръка. За кратко това не бе така, след като Стефанос Циципас записа спад в ранкинга преди няколко седмици.

Яник Синер, който победи Григор във финала в Маями, вече е новият номер 2 в света. Италианецът, който е почти безгрешен в последните шест месеца, измества Карлос Алкарас от втората позиция и е на 1015 точки зад лидера Новак Джокович.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети