Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров е на полуфинал в Монте Карло!

Спорт

Григор Димитров е на полуфинал в Монте Карло!

Григор Димитров е на полуфинал в Монте Карло! - Tribune.bg

Григор Димитров победи поляка Хуберт Хуркач и ще играе в полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро.

Най-добрият български тенисист се наложи с тайбрек след 6:4, 3:6 и 7:6 (2) над 14-ия в световната ранглиста поляк, след като преди това отстрани в два сета и 7-ия в света норвежец Каспер Рууд

Така Гришо вече има 2 победи в 2 мача срещу 196-сантиметровия Хуркач, когото победи с тайбрек и в четвъртфиналите на Индиън Уелс през миналата година.

По този начин 30-годишният хасковлия влезе за втори път в кариерата си (след 2018 г.) във финалната четворка в Княжеството.

Следващият му съперник ще е испанецът Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през деня надви в 3 сета първата ракета на САЩ Тейлър Фриц.

Григор Димитров изигра първи сет, в който представянето му граничеше със съвършенството.

Българинът направи ранен пробив още в третия гейм, като за целия сет загуби общо 3 точки на свой сервис.

Съвсем заслужено Григор откри резултата с 6:4 след 34 минути игра.

През втората част Хуркач чувствително намали грешките и на свой ред показа, че не случайно е на 14-та позиция в световната ранглиста.

Полякът успя да пробие за първи път сервиса на Димитров в шестия гейм и поведе с 4:2, след което нямаше затруднения да изравни резултата в сетовете – 4:6, 6:3.

Финалната трета част започна отлично за Хуркач, който осъществи пробив още в откриващия гейм.

Димитров обаче не се предаде и след няколко страхотни отигравания успя моментално да върне брейка и да изравни геймовете.

В гейм №8 българинът получи два скрити мачбола, но и в двата случая Хуркач се измъкна и успя да вземе подаването си и да изравни за 4:4.

В ответния гейм полякът на свой ред стигна до точка за пробив, която реализира след непредизвикана грешка на Димитров.

Сервирайки за мача Хуркач игра колебливо и позволи на Димитров, подобно на началото на сета, веднага да върне пробива – 5:5.

При 6:5 в своя полза Димитров пропусна два мачбола и така се стигна до тайбрек, в който българинът се наложи със 7:2 точки и след два часа и половина игра си гарантира полуфинал в Монте Карло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети