Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров е получил 16 милиона от наградни фондове

Спорт

Григор Димитров е получил 16 милиона от наградни фондове

Григор Димитров е получил 16 милиона от наградни фондове - Tribune.bg
Снимка:

Колко трудно е да пробиеш в тениса, показва справка на АТР, която бе направена след финала на „Уимбълдън” преди две седмици, предава „24 часа“.

От милионите, които играят при мъжете, само 24 691 са спечелели поне долар от наградните фондове на турнирите. Реклами и други договори не влизат в тази класация.

От тези тенисисти 640 са минали границата от 1 милион долара, което си е доста сериозна цифра.

За съжаление обаче, не може да става сравнение с по-старите поколения, защото тогава наградните фондове в миналото не бяха това, което са сега.

Заради това Пийт Сампрас е например едва пети в класацията, изпреварен от „светата троица” на съвременния тенис Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Пред него е и шотландецът Анди Мъри, който стигна до две победи на „Уимбълдън”.

Фалирарият Борис Бекер е също доста напред като представител на предното поколение тенисисти, като е прибрал над 25 милиона долара. Това обаче не му попречи да обяви несъстоятелност и кредиторите му да разпродадат купите, които е спечелил, на публичен търг.

Милионер е и българинът Григор Димитров. Той има над 16 милиона долара от наградни фондове и е на почетното 30-о място във вечната ранглиста въпреки големите проблеми, които има през последната година. Все пак беше №3 в света и спечели финалния турнир на АТР в Лондон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети