Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров отново на финал в Бризбън

Спорт

Григор Димитров отново на финал в Бризбън

Григор Димитров отново на финал в Бризбън - Tribune.bg

Първата ни ракета повали безкомпромисно Джордан Томпсън

Походът на Григор Димитров в Австралия продължава! Първата ракета на България ще играе за трети път на финал в Бризбън, след като спечели категорично над представителя на домакините Джордан Томпсън с 6-3 7-5 за по-малко от 2 часа. 

Димитров ще срещне в мача за трофея датското бижу на тениса Холгер Руне. Българинът вече е печелил отличието през 2017 година, когато срази Кей Нишикори, а 4 години по-рано отстъпи в друг финал срещу Анди Мъри.

ПЪРВИ СЕТ

Полуфиналът започна силно за Григор Димитров, спечелил първия гейм безпроблемно. Последва бързо изравняване за представителя на Австралия, след което родната ракета отново си върна преднината. Димитров стигна до първа точка за пробив в четвъртия гейм – 30-40, но опонентът му вкара отличен сервис и отрази, а впоследствие си взе подаването – 2-2. Последва нова силна игра на българина, който показа характер и успя да стигне до пробив за 4-2.

Мачът в Австралия продължи да се развива по план за Димитров, който бе безгрешен при сервис-геймовете си и поведе с 5-2. Джордан Томпсън се справи със следващото си подаване и остана в мача, но трябваше да преглътне горчивия хап и да отстъпи в първия сет при резултат 3-6.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна с доминация на Томпсън, който на моменти изпускаше нервите си в опит да се върне в срещата. Австралиецът, подкрепян горещо от трибуните, първи сервира и взе безпроблемно първото си подаване. На свой ред и Димитров бе безапелационен в своя сервис-гейм - 1-1. В третия гейм Димитров изпусна два брейк-бола и Томпсън поведе с 2-1.

В шестия гейм настъпи първият сериозен тест за Димитров. Той направи двойна грешка при 0-30 и се изправи пред три поредни брейкбола. Отрази първия на втори сервис, втория – с акция на мрежата, а третия – с бекхенд уинър за 40-40. Българинът отрази още една точка за пробив и спаси подаването си – 3-3. Джордан Томпсън експресно взе сета за 4-3 на 0. С доза късмет и известни затрудения, първата ракета на България стигна до ново равенство за 4-4. Последва нов сет за австарилеаца, който обаче трябваше да получи медицинска помощ в паузата между деветия и десетия. Последва силно присъствие на Димитров на корта, който изравни за 5-5, а след това осъществи и пробив за 6-5 и дойде време за сервира за финал в турнира. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети