Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров отпадна в първия кръг в Маями

Спорт

Григор Димитров отпадна в първия кръг в Маями

Григор Димитров отпадна в първия кръг в Маями - Tribune.bg

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров отново не можа да се представи добре на “Мастърс” турнира в Маями, като отпадна във втория кръг от 54-ия в световната ранглиста Макензи Макдоналд с 1:6, 4:6 за 73 минути.

Нито веднъж в предишните си 10 участия в столицата на щата Флорида Гришо не е преодолявал осминафиналите (2012-а губи на тази фаза от Янко Типсаревич, а през 2016-а от Гаел Монфис), а сега отново не можа да запише дори една победа в надпреварата, която се утвърждава като една от слабите му в календара на АТР.

Той реализира 18 уинъра, но направи и 22 непредизвикани грешки, които бяха доста повече от 13-те на съперника му и не можа да направи мача достатъчно интригуващ. Макдоналд заслужава поздравления за едно от най-добрите си представяния в последната година, като напълно заслужено се поздрави с успеха.

Миналият сезон Гришо също отпадна на тази фаза в Маями след поражение от устремения към върха тогава Камерън Нори.

Първи сет

С блестящо разполагане на форхенди по диагоналите и завършване с уинър по обратния. такъв Григор се добра до 30-30 в първото си посрещане в мача, като Макдоналд все пак успя да вземе сервис-гейма си с два поредни коварни подсечени сервиса - 0:1. Подаването на българина не премина без трудности, като той не можеше да вкара солиден първи начален удар и се озова в положение на спасяване на пробива. Димитров тъкмо бе реализирал хубав контриращ форхенд-уинър по правата, когато сбърка от бекхенд за 30-30, а бе наказан с великолепен ретур от американеца. Грешка от предната страна на ракетата пък направи брейка факт за 0:2.

Макдоналд успя да затвърди пробива си и да дръпне с 0:3, след което Григор все пак взе сервис-гейма си на нула, като дори записа ас по диагонала в полето за предимство за 1:3. Американецът с китайски корени знаеше много добре как да търси сервиси към бекхенда на съперника си и в ключовите моменти да се осланя на него, макар това да работеше предимно от полето за равенство. През три дюса и пропусната възможност за достигане на брейк-бол (с форхенд-ретур по правата в аут) Григор трябваше да приеме загубата на четвърти гейм, но все пак му оставаха още потенциално два шанса да заличи изоставането си.

Форхендът на Макдоналд два пъти изненада по диагонала Димитров и го постави в ситуация да защитава точка за пробив, а от своя страна топ ракетата ни направи два подаръка като на тренировка на противника си и трябваше да приеме сериозно изоставане от 1:5 след по-малко от половин час игра. Още няколко меки удара от страна на българина и неуспешен опит за къса топка допринесоха за двоен сетбол за 54-ия в световната ранглиста. Перфектен ретур-уинър от бекхенд на Гришо отрази първия, а после хубав печеливш форхенд вкара гейма в дюс. Бившият номер 3 обаче отново беше атакуван по задната си страна на ракетата и не издържа, след което не можа да върне сервис по правата в полето за предимство и Макдоналд взе сета с 1:6.

Втори сет

За щастие, този път сетът не започна с ранен пробив за американеца и Димитров си взе сравнително убедително сервис-гейма, макар че пак първото му подаване не беше особено надеждно. Той смени ракетата си веднага след размяната на позициите на корта, очевидно искайки да посреща с нов кордаж. Българинът направи два поредни отлични бекхенда само с движение на китката, които затрудниха максимално иначе отлично играещия Макдоналд и стигна до 30-30, но после съперникът си взе подаване и успя да изравни на 1:1.

Гришо трябваше да се справя с поредните излизания на мрежата на противника му дори след ретур, но се справи с един прекрасен минаващ форхенд в движение, а после и спечели надлъгване с бекхенди. Неуспешен ретур на американеца пък направи резултата 2:1. От задната страна на ракетата си Димитров отново не можеше да намери постоянство и ставаше лесна плячка за съперника, което допринесе за лесно спечелен сервис-гейм от Макдоналд. Доминацията на изпълняващите начални удари продължи с лесен такъв гейм за Григор, но радващото бе, че процентът на реализиран първи сервис при него се увеличи на 84, а спечелените точки зад него на 69 (при само 55 първия сет).

При 3:3 Гришо бе този, който първи изпита известни затруднения да затвори подаването си, като се вкара в положение 30-30 с две непредизвикани грешки, но все пак с активни изпълнения от основната линия успя да поведе с 4:3 и да продължи да се надява за шанс за пробив. Макдоналд все така да не позволява да загуби дори точка на свое подаване и изравни на 4:4, след което успя да постави под напрежение българина и да дочака две грешки - една от бекхенд по правата и една от сравнително лесен смач край мрежата - за да осъществи пробив в ключов момент.

Американецът се облагодетелства от два аута с милиметри на Димитров, но направи на свой ред непредизвикана грешка за 30-30, след което обаче вкара идеален сервис по равата в полето за равенство и стигна до мачбол. Бекхендът на Гришо отново не издържа след продътлжително разиграване и се оказа тотално надхитрен - 1:6, 4:6 за 73 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати