Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров отпадна от Чънду след два тайбрека

Спорт

Григор Димитров отпадна от Чънду след два тайбрека

Григор Димитров отпадна от Чънду след два тайбрека - Tribune.bg
Снимка:

Александър Бублик пречупи българския тенисист

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Чънду, Китай, след като загуби три тежки сета от Александър Бублик – в отделните части 7-5, 6-7 (9), 6-7 (3) в мач, продължил точно 2 часа и 30 минути.

В откриващата част първата ни ракета започна отлично и дръпна с пробив и 3-0, но загуби концентрация и последваха три последователни гейма за казахстанеца, пише БГНЕС. В крайна сметка 28-годишният хасковлия затвори сета след решителен брейк в 12-ия гейм. Във втория сет двамата доминираха на сервис и логично стигнаха до тайбрек.

В него Григор имаше два мачбола, които обаче бяха отразени, а при третия си шанс за изравняване на резултата, Бублик не сбърка и вкара мача в трети сет. Казахстанецът дръпна с пробив в началото, но в седмия гейм Димитров върна брейка. Българинът спаси мачбол при 5-4 за 22-годишния си опонент, за да вкара двубоя в тайбрек, където обаче отново преклони глава пред Бублик. Гигантът поведе на бърза ръка с 5-0 точки и до края нямаше проблеми, за да се класира за полуфиналите на надпреварата.

Голямата разлика в ключовите моменти дойде от сервиса, като по-младият от двамата реализира цели 35 аса при 15 двойни грешки. В спор за място на финала Бублик ще се изправи срещу спечелилия измежду Лойд Харис и Жоао Соуса. В другите два четвъртфинала по-късно днес съперници са Егор Герасимов-Денис Шаповалов и Пабло Кареньо Буста-Кристиан Гарин.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати