Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров се доближи до Топ 8 в ранглистата

Спорт

Григор Димитров се доближи до Топ 8 в ранглистата

Григор Димитров се доближи до Топ 8 в ранглистата - Tribune.bg

Григор Димитров се доближи до Топ 8 след най-силния “Ролан Гарос” в кариерата му до момента. Достигането до четвъртфиналите в Париж ознаменува не само първото участие на най-добрия български тенисист във втората седмица на Откритото първенство на Франция, но му донесе и 220 точки за световната ранглиста. 

В нея 33-годишният хасковлия запазва 10-ото си място с актив от 3775 точки, като е само на 70 от деветия Алекс де Минор и на 220 от осмия Хуберт Хуркач. Най-близкият преследвач на Димитров е Стефанос Циципас, който е 35 точки зад него, но №12 Тейлър Фриц е далеч назад с 3090.

Втората ракета на България Адриан Андреев прогресира с шест места до №229 с 266 точки, но третата Димитър Кузманов отстъпи с девет позиции до 258-ата с 220 точки на сметката му.

№1 в света от днес е италианецът Яник Синер, който измести от върха Новак Джокович и стана първият представител на Апенините, който застава начело на класацията на АТР. Той има на сметката си 9525 точки, а втори е шампионът от “Ролан Гарос” Карлос Алкарас с 8580 точки, който също изпревари сърбина. Ноле, който напусна надпреварата във френската столица заради контузия и се подложи на операция, е трети с 8360 точки. Финалистът в Париж Александър Зверев е четвърти с 6885 точки, а Топ 5 допълва Даниил Медведев с 6485 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати