Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров се класира на полуфинал на ATP 250 в Бризбейн

Спорт

Григор Димитров се класира на полуфинал на ATP 250 в Бризбейн

Григор Димитров се класира на полуфинал на ATP 250 в Бризбейн - Tribune.bg

Димитров не даде сет на австралиец в Бризбейн

Първата ракета на България Григор Димитров  не срещна затруднения, за да си осигури място в полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Бризбейн (Авл).

Българинът победи представителят на домакините Ринки Хиджиката след 6:1, 6:4.

Гришо започна отлично срещата и поведе с 5:0 с два пробива преди да позволи на Хиджиката да вземе първия си гейм в мача. При първия си шанс да спечели откриващия сет при собствен сервис Григор на сгреши и затвори частта с 6:1.

Вторият сет стартира с пробив на българина, след което двамата печелиха своите подавания до края на частта, което беше изцяло в полза на Димитров, който стигна до победата след общо 77 минути игра.

Това беше първа среща на корта между двамата тенисисти. Представителят на домакините получи "уайлд кард" за участие в надпреварата и е актуален носител на трофея от Аустрелиън Оупън при двойките. В предишния кръг Хаджиката отстрани Томас Махач с 5:7, 6:2, 7:6 (4).

 По пътя си към тази фаза на турнира Григор записа  победи срещу Анди Мъри с 4:6, 7:5, 6:2 и германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:2.

В спора за финал Гришо чака победителя от двубоя между Рафаел Надал и Джордан Томпсън, която е по-късно днес.

Българинът е поставен под №2 в схемата. Той всъщност е последният носител на титлата в Бризбън, като това стана през 2017 година, след което турнирът изпадна от календара на АТP за няколко сезона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети