Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров смени Агаси с аржентинец

Спорт

Григор Димитров смени Агаси с аржентинец

Григор Димитров смени Агаси с аржентинец - Tribune.bg
Снимка:

Решението за раздяла с Агаси от страна на 29-годишния тенисист е повлияно от факта, че американската легенда много рядко е пътувал с него на турнири.

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров не само ще работи с нов треньор, но ще се откаже от услугите на легендата Андре Агаси, с когото работеше през последните няколко години. Както е известно, новият треньор на звездата от Хасково ще бъде Данте Ботини, който, по подобие на предишен негов наставник - Даниел Валверду, е латиноамериканец.

Ботини е аржентинец, известен е с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има финал на Голям шлем и 11 трофеи. Новият наставник на Димитров е на 41 години. Официално потвърждение на това сътрудничество се очаква до края на седмицата.

Според essentiallysports.com главната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Българинът ще се опита да постигне "по-конкретни резултати" през новата година. Очевидно, става въпрос за титли, каквито той не е печелил от 2017 година, когато триумфира във Финалния Мастърс в Лондон. Димитров е завоювал 8 отличия, но никое от тях не е от турнир от Голям шлем, каквато е голямата му цел.

За последно треньор на Григор Димитров бе чехът Радек Щепанек.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети