Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров тръгна с победа във Вашингтон

Спорт

Григор Димитров тръгна с победа във Вашингтон

Григор Димитров тръгна с победа във Вашингтон - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна с победа на корта след над месец отсъствие заради контузията, която получи на първия си мач на "Уимбълдън".

Българинът изигра доста труден мач, в който победи с резулат французина Адриан Манарино с 6:1, 3:6, 7:5 в двубой от втория кръг на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон. По този начин хасковлията си осигури среща със Себастиан Корда (САЩ) на 1/8-финалите.

Срещата беше изпълнена с много емоции и обрати, като до последния момент и двамата тенисисти имаха своя шанс за успех. Нищо обаче не предвещаваше подобно развитие, след като Григор изигра чудесен първи сет и даде само гейм на съпреника си. Последва обаче импулс в иргата на френския ветеран, а в същото време родният тенисит грешеше елементарни топки и Манарино съумя да изравни паритета в сетовете. В третата част нещата продължиха да вървят зле за Гришо, който обаче показа своя непримирим дух и успя да направи страхотен обрат, с който да затвърди доминацията си над Манарино. От четири мача помежду им Димитров има 100% актив.

Българинът направи сериозен брой непредизвикани грешки, които бяха на път а му костват мача. Той направи и цели седем двойни такива, както и пет аса. От другата страна, Манарино разчиташе на сервиса си в по-голямата част от мача, което му носеше успех в доста моменти. В крайна сметка обаче публиката също оказа влияние за крайния успех, тъй като тя не спря да подкрепя първата ни ракета до последния момент. Така, след точно 2 часа и 1 минута игра, Григор Димитров си уреди среща с местния любимец Себастиан Корда, като двамата не са срещали до този момент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети