Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров загуби от Джокович във финала на "Мастърса" в Париж

Спорт

Григор Димитров загуби от Джокович във финала на "Мастърса" в Париж

Григор Димитров загуби от Джокович във финала на Мастърса в Париж - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на турнира от сериите „Мастърс“ 1000 в Париж от лидера в световната ранглиста  Новак Джокович.

Гришо се бори здраво, но допусна по един пробив във всеки сет и загуби за 12-и път в 13 мача срещу сърбина след 4:6, 3:6 за 99 минути игра.

Така хасковлията, който прави един от най-силните сезони в кариерата си и във френската столица отстрани последователно Лоренцо Мусети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас, си осигури близо 488 000 евро от наградния фонд, както и завръщане в световния топ 15.

Неговият съперник и добър приятел Джокович пък се поздрави с отличие №40 от „Мастърс“ турнирите и общо 97-ми трофей в невероятната си кариера, за да триумфира в 51-ото издание на турнира в Париж.

Напрежението от големия мач си пролича в началото като и двамата успяха да вземат подаванията си с доста затруднения, за да се стигне до 1:1.

Третият гейм не започна добре за Гришо, който сервираше и подобно на първия изоставаше в резултата, но все пак успя да го вземе, за да поведе отново - 2:1.

Това му даде увереност и в четвъртата част той поведе с 30:0, но Джокович показа желязната си психика и не загуби нито точка до края, за да изравни – 2:2.

В петата част Димитров смени ракетата и спечели с 40:30, а отговорът на Ноле бе категоричен – гейм на 0 и ново реми при 3:3.

Това сякаш разклати увереността на Димитров и доведе до пробив в полза на сърбина, с който той за първи път поведе в срещата при 4:3.

После световният номер 1 затвърди пробива с втори пореден гейм на 0, за да накара българина да сервира за оставане в сета.

Най-добрият ни тенисист го стори и намали изоставането си до 4:5, ала Джокович не сгреши на свой сервис, макар да загуби една „маратонска“ точка, за да затвори частта при 6:4.

В заключителната й част публиката в Париж бурно подкрепяше Григор, скандирайки името му, а след като я спечели сърбинът с жест показа, че това по-скоро го мотивира.

Вторият сет започна с размяна на геймове и продължи така до 2:2, но тогава Джокович проби за втори път в срещата и поведе с 3:2.

Впоследствие "Джокера" затвърди пробива и поведе с 4:2, след което поведе и при сервиса на Гришо, ала нашето момче се мобилизира, за да остане във финала като намали изоставането си до 3:4.

След това обаче Джокович спечели 2 поредни гейма, за да си осигури титлата и нови 1000 точки към актива си в ранглистата, за да се бетонира на върха с 11 445.

Гришо, от своя страна, не можа да сдържи сълзите си, след като загуби 17-ия си финал на ниво АТП и вече е с отрицателен баланс от 8 успеха и 9 поражения, а в битките за титли от "Мастърс" турнири има паритет - 1:1, след като спечели трофея в Синсинати през 2017 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети