Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор с втора победа в Шанхай, класира се на осминафинал

Спорт

Григор с втора победа в Шанхай, класира се на осминафинал

Григор с втора победа в Шанхай, класира се на осминафинал - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи 14-ия в света руснак Карен Хачанов и се класира за осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс” в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара.

Гришо продължи перфектната си серия срещу опонента и постигна 3-ти пореден успех срещу своя съперник след 7:6(6) и 6:4 в мач, който бе прекъснат заради дъжд по време на тайбрека в първия сет.

Въпреки това, българинът спечели не само него, но и следващата част след подновяването на играта, за да продължи напред, след като преди Хачанов се справи и с Александър Вукич след 6:4, 6:3.

На осминафиналите Димитров ще играе срещу победителя от срещата между №1 в схемата Карлос Алкарас от Испания и Даниел Еванс от Великобритания.

Българинът пропусна по две възможности за пробив при 2:1 и 4:3 гейма в първия сет. От своя страна Димитров спаси два шанса за пробив на Хачанов при 5:5.

Така, без нито един пробив, се стигна до тайбрек в първия сет. При 2:0 точки в полза на Григор срещата беше прекъсната за един час заради дъжд. Димитров спаси един сетбол при 5:6 и със серия от три поредни точки затвори първата част в своя полза.

Българинът проби за 3:2 във втората част и запази преднината си до края на мача, за да го затвори след 6:4 за час и 57 минути игра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети