Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор стартира срещу френски ветеран в Париж

Спорт

Григор стартира срещу френски ветеран в Париж

Григор стартира срещу френски ветеран в Париж - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу френския ветеран Ришар Гаске в първия кръг на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж.

Първата българска ракета е поставен под номер 16, докато представителят на домакините ще играе в надпреварата с "уайлдкард". Двамата са се срещали 8 пъти, като балансът е 5-3 победи за Гаске, но последните три мача са спечелени от Димитров.

При успех на старта Гришо ще се изправи срещу победителя от двубоя между Карен Хачанов и квалификант.

Това ще бъде първи турнир на световния номер 1 Новак Джокович, който не е играл от загубата си в средата на септември от Даниил Медведев на финала на US Open. Той няма да играе в първия кръг на турнира, както и другите 7 водачи, но в следващия кръг ще се изправи срещу победителя от мача между унгареца Мартин Фучович и италианеца Фабио Фонини.

След това евентуално на пътя му може да се изправят още до четвъртфиналите Гаел Монфис и Андрей Рубльов.

В половината на Григор Димитров е и световният номер 2 Даниил Медведев, който се очаква да има лесно начало, но в един момент да се изправи срещу 18-годишния испанец Карлос Алкарас, който набира сериозна скорост.

Друг от фаворитите - Александър Зверев, ще почива в първия кръг, а след това ще играе с победителя в мача между Душан Лайович и Макензи Дакдоналд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати