Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров завършва годината в топ 20

Спорт

Григор Димитров завършва годината в топ 20

Григор Димитров завършва годината в топ 20 - Tribune.bg
Снимка:

Следващата трудност за него ще бъде в началото на 2019 г.

Сезонът на Григор Димитров приключи след загуба от Марин Чилич с 6:7(5), 4:6 в мач от третия кръг на Мастърса в Париж.

След добрия двубой срещу Роберто Баутиста Агут в първия си мач във френската столица, срещу Чилич Григор определено показа по-добро ниво спрямо разочароващите му изяви в последните седмици и месеци. Това все пак не бе достатъчно, за да победи световния №7, който продължава към четвъртфиналите.

Единствената победа за Григор в четири мача с Чилич бе дошла именно в Париж преди 3 години, но сега победителят отново бе шампионът от US Open 2014. Григор пък за шеста поредна година губи в третия кръг на последния за годината Мастърс турнир.

Въпреки подобрената игра, непредизвиканите грешки на Григор бяха в повече, а опитният Чилич се възползва от своите шансове.Така хърватинът очаква на четвърт финал победителя от мача между Новак Джокович и Жоао Соуса.

Григор пък официално сложи край на сезона си и ще се отправи към кратка почивка преди да започне подготовка за новия сезон.

Кампанията за българина определено бе разочароваща спрямо високото ниво през 2017-а. Единственият финал през 2018-а дойде в Ротердам и бе загубен от Роджър Федерер. Другите добри постижения бяха полуфинали на Мастърса в Монте Карло и в Бризбейн, както и четвъртфинали на Аустрелиън Оупън, в Барселона и на Роджърс Къп в Торонто.

За съжаление Григор няма да има възможност да защитава титлата си от Финалите на АТР в Лондон и така ще загуби 1500 точки от своя актив, което ще доведе и до голям спад в световната ранглиста. Все пак той ще завърши в топ 20 и от тази позиция ще стартира с нови надежди 2019-а.

Активът на българина за 2018-а е 1835 точки и именно те му отреждат 19-ата позиция. Григор е на 20 точки зад Милош Раонич и на 16 пред Марко Чекинато. Като цяло обаче тенисистите около неговото място са на близко разстояние.

Следващата трудност за Григор ще бъде в началото на 2019 година, когато ще трябва да защитава голяма част от своя актив.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети