Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Българската публика и „частният“ Sofia Open не са в категорията на Гришо

Спорт

Българската публика и „частният“ Sofia Open не са в категорията на Гришо

Българската публика и частният Sofia Open не са в категорията на Гришо - Tribune.bg
Снимка:

За чуждестранните тенис звезди обаче е удоволствие да участват в турнира в София

 

Григор Димитров отново разочарова българските фенове. Той отказва да играе на турнира Sofia Open 2019, защото бил „частен“.

„Това е частен турнир... Защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България?“, заяви тенисистът пред българска медия в интервю, дадено в  Монте Карло.

Sofia Open се провежда у нас от 2016 година насам, като българинът играе само веднъж – през 2017 г.

Гаел Монфис, Карен Хачанов, Стефанос Циципас, Стан Вавринка, Фернандо Вердаско и Роберто Баутиста Агут са сред звездите на тениса, които ще участват в турнира в София през февруари месец. Всички те изпратиха и топли поздравления към българските фенове. Е, родната публика да не се надява на такова от българския тенисист.

А в тенис средите още се говори, че при участието си в Sofia Open преди 2 години, той е имал изисквания за това да не се канят класни тенисисти на турнира. Говори се и че от неговия екип са натискали организаторите, БФТ да бъде тотално елиминирана от подготовката и провеждането на състезанието.

Любопитно е обаче, че когато тръгна към славата, Григор играеше в „частни“ турнири. Тенисистът получаваше подкрепа от държавата, която му плащаше самолетни билети и го подкрепяше за участия в „частни“ турнири. Тогава проблем нямаше. Нямаше проблем и когато получи солиден бонус за участие в Sofia Open.

Интересно е защо за него турнири като US Open, Wimbledon, Roland Garros не са частни?

„Защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България?“, пита Димитров. А защо той не играе на тях?

От 2004 година до момента в България са проведени 62 турнира само за мъже от категориите Фючърс с общ награден фонд 675 000 долара. През 2015 има 3 турнира, през 2016 - 4, а през 2017 и 2018 – по един. По отношение на „Чалънджърс“, ние сме били домакини на три състезания.

Самият Димитров е участвал за пръв път на Фючърс турнир през 2007 в София и Русе с уайлд кард от БФТ. През 2008 за първи път участва на Чалънджър в София с уайлд кард от БФТ. През 2009 година отново участва с уайлд кард от БФТ на Чалънджър в София, което е и последното му участие на такъв турнир в България. През 2010 година в България има 6 Фючърса, но Григор не играе нито един. В същото време играе 5 в чужбина. Последното му участие в Чалънджър е през 2011 година във Франция.

А експертите са категорични, тези турнири не са довели до повече българи в топ 100.

В същото време Адриан Андреев е първият българин, роден след 2001 година, участник в основна схема на АТП турнир. И това става възможно благодарение на „частния“ турнир Sofia Open.

Последната новина около Гришо е, че падна до 19 място в ранглистата на ATP.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети