Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо отново в топ 20 след почти година пауза

Спорт

Гришо отново в топ 20 след почти година пауза

Гришо отново в топ 20 след почти година пауза - Tribune.bg

Сезонът на червена настилка стартира много добре за Григор Димитров, след като първата ни ракета достигна до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. Българинът отстъпи в трисетова битка на Алехандро Давидович Фокина, но все пак напредна с цели шест позиции и се доближи максимално до завръщане в топ 20.

От 1/2-финара в Княжеството хасковлията е записвал само още една победа в ATP тура(над Федерико Кория в Барселона), но имаше щастието да разчита на немалък брой загубени точки от страна на съседите си в ранкинга и така ще заеме място сред първите 20 за първи път през последните 9 месеца.

Димитров се изкачва именно до 20-ата позиция с актив от 1750 точки и би могъл да напредне още, ако се представи на високо ниво на надпреварата в Мадрид, където му предстои да открие своето участие.

Потенциално изкачване обаче преминава през класиране на нов 1/2-финал, защото има голяма разлика между Димитров и Роберто Баутиста Агут, който се намира точно над него в подреждането, притежавайки цели 243 пункта аванс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети