Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо отпадна още на старта в София

Спорт

Гришо отпадна още на старта в София

Гришо отпадна още на старта в София - Tribune.bg
Снимка:

Григор Димитров отпадна безславно от Sofia Open, след като загуби още първия си мач от Иля Ивашка (Беларус).

Българинът игра доста нервно и неуверено, за да отстъпи в отделните части с 3:6, 6:7(3) след 113 минути на централния корт в „Арена Армеец".

В първия си мач от над месец насам, след отпадането във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, хасковлията допусна пробив още в откриващия гейм.

Той получи шанс да го върне веднага, но не се възползва, а след това Ивашка реализира нов брейк, за да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 изработи още две възможности за пробив, но отново не успя да реализира нито една от тях. В последствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при собствен сервис.

Краят на сета беше особено драматичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири възможности за пробив, а след това трябваше да спаси два поредни мачбола на Ивашка и от изоставане от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.  В него 71-ият в световната ранглиста Ивашка взе ранно предимство от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров допусна грешка от форхенд и така загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно участва в надпреварата в София.

Тогава той спечели турнира, но този път го напусна веднага.

Неговият съперник пък се класира за четвъртфиналите на състезанието от сериите АТП 250 с награден фонд 597 900 евро.

"Труден мач, много съм щастлив, че спечелих. Много е трудно да се играе срещу Григор, особено тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, но успях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, надявам се в следващия мач да имам повече подкрепа от трибуните", каза в интервюто на корта след мача Ивашка, който в четвъртфиналите ще се изправи срещу Лоренцо Сонего (Италия) или Холгер Руне (Дания).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати