Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо се изправя срещу французин, Пиронкова среща германка на старта на "Ролан Гарос"

Спорт

Гришо се изправя срещу французин, Пиронкова среща германка на старта на "Ролан Гарос"

Гришо се изправя срещу французин, Пиронкова среща германка на старта на Ролан Гарос - Tribune.bg

Григор Димитров ще срещне французина Грегоар Барер в първия кръг на тазгодишното издание на "Ролан Гарос"

Това отреди жребият, изтеглен преди минути на традиционната церемония.

Единственият досегашен мач между двамата се състоя на турнира в Монпелие тази години, като срещата завърши с победа за французина (607, 6-4, 7-5).

При евентуален успех срещу Барер първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Ако преодолее и втория кръг може да видим повторение на 1/4-финала от Рим между Димитров и Денис Шаповалов.

Men's SinglesMen's Singles

Димитров не е минавал трети кръг във френската столица, докъдето стигна през 2013, 2017, 2018 и 2019 г. През миналия сезон българинът загуби от Стан Вавринка, а участието му в Париж тази година е десето в кариерата му. На Ролан Гарос бившият №3 има и няколко отпадания в първи кръг – 2011, 2014, 2015 и 2016 г.

Първата ни ракета се намира в горната половина на жребия, където водач е световният №1 Новак Джокович. Най-високопоставеният играч в четвъртината, в която се намира Димитров, е четвъртият в схемата Даниил Медведев.

Цветана Пиронкова започва участието си на Откритото първенство на Франция с мач срещу германката Андреа Петкович. Това отреди тегленият в Париж жребий.

Getty ImagesGetty Images

При успех във втория кръг българката ще играе с победителката от американския сблъсък между поставената под номер 6 Серина Уилямс и Кристи Ан.

До момента Пиронкова и Петкович са играли два пъти една срещу друга - през 2007 и 2014 година, като са си разменили по една двусетова победа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети