Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо се класира на четвъртфинал в Рим

Спорт

Гришо се класира на четвъртфинал в Рим

Гришо се класира на четвъртфинал в Рим - Tribune.bg
Снимка:

Григор Димитров, поставен под №15 в основната схема, се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Рим на клей. Димитров направи обрат и победи с 4-6, 6-4, 6-4 Яник Синер от Италия. Срещата се игра на корт „Гранд стенд" и продължи 2 часа и 26 минути.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Денис Шаповалов или Уго Юмбер.

Срещата започна лошо за Димитров, който допусна да бъде пробит на нула още в първия гейм. След това Синер спечели подаването си, въпреки че му се наложи да спасява три брейкбола. В петия гейм на Григор се наложи да спасява два брейкбола, но все пак спечели собственото си подаване и намали на 2:3. Двамата тенисисти взеха подаванията си до 5:4 в полза на Синер. Тогава българският тенисист поведе с 30:0 при подаване на Синер, но италианецът успя да спечели следващите четири точки, с което взе своя сервис гейм и първия сет с 6:4.

Втората част също започна с пробив в подаването на Григор Димитров. Българинът обаче отговори незабавно и върна брейка, за да изравни за 1:1. При 2:2 на Димитров се наложи да спасява два брейкбола, но все пак взе подаването си. При 5:4 Григор направи пробив в подаването на италианеца и по този начин спечели втория сет с 5:4 и изравни резултата.

В третата решителна част Димитров направи пробив на нула, който след това затвърди и поведе с 4:1. При 5-2 Синер взе подаването си, а после дори направи пробив, за да намали на 4:5. Последва маратонски гейм, при който Григор Димитров стигна до пробив при петата си възможност. По начин Димитров взе часта с 6:4 и затвори мача в три сета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети