Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо ще се разправи с дебютант на US Open

Спорт

Гришо ще се разправи с дебютант на US Open

Гришо ще се разправи с дебютант на US Open - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на последния турнир от Големия шлем за годината US Open. Българинът, който е поставен под номер 9 в схемата, имаше късмет на жребия и при добра концентрация може да стигне поне четъртфинал срещу Джокович. Григор Димитров не може да се похвали с добри резултати на кортовете в Ню Йорк през последните няколко години и сега има възможност за пробив сред най-добрите в това състезание.

Първото препятствие изглежда леко за Гришо. Негов съперник в първия кръг ще бъде дебютантът Кириан Жаке. 23-годишният французин ще направи дебют в основната схема на турнира. Жаке, класиран под номер 209 в световната ранглиста, никога досега не е играл на турнир от Голямия шлем. До момента Жаке не беше участвал на пресявките в US Open, но успя да спечели три важни мача, включително и срещу австриеца Юри Родионов с 7:6(6) 6:1, за да се класира за основната схема.

Жаке е десничар и играе бекхенд с две ръце, а височината му е 175 сантиметра. Досега той има две титли на клей фючърс в Хелзинки и на твърди кортове в италианския град Олбия.

Букмейкърът efbet смята, че Григор Димитров няма да има никакви проблеми срещу този съперник. Вероятността за победа на българина е 95,7 процента. Шансовете за успех на Жаке са едва 7,7%.

При всички положения българинът ще иска да приключи бързо своя първи мач на US Open, като запази сили за следващите си излизания на корта в Ню Йорк. Букмейкърът efbet смята, че най-вероятният точен резултат от двубоя Григор Димитров - Кириан Жаке е 3:0 сета. Вероятността за това събитие е 68,5 процента.

Организаторите вече обявиха кога ще се играе първият мач на Гришо на US Open. Той е предвиден за понеделник, като е трети поред на корт 5. Очакванията са той да започне около 21,30 часа българско време, тоест в удобно за неговите фенове в родината. Които със сигурност ще стискат палци за успех на Григор Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Гришо, US Open, efbet
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети