Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо за COVID-19: Страхувах се, че тялото ми ще откаже

Спорт

Гришо за COVID-19: Страхувах се, че тялото ми ще откаже

Снимка:

По време на карантината за Димитров най-трудна е била психическата изолация

Първата ни ракета Григор Димитров призна, че все още се възстановява от прекараната коронавирусна инфекция и не знае дали вирусът ще го засегне в дългосрочен план.

„Страхувах се, че тялото ми ще откаже“, заяви Димитров в ексклузивно интервю за Sky Sports относно заразяването с коронавирус на демо турнира Адриа Тур. В момента той е в дома си в Монте Карло и се наслаждава на топлите летни средиземноморски нощи, предаде БГНЕС.

„Това е истинско. Вирусът и всичко покрай него. Най-трудното нещо е неяснотата – не само за спортистите, за всички. Именно тя прави нещата толкова неприятни. Аз бях активен цял живот и изведнъж ме спряха физически, сякаш ми откъснаха крилата. Но научих, че най-важно е да не неглижираме проблема, а да се отнесем с уважение и да направим всичко необходимо, за да се предпазим“, коментира българският тенисист.

По време на карантината за Димитров най-трудна е била психическата изолация.

„Наистина не се чувствах добре, нямах апетит и мирис. Дори в момента не мога да кажа, че съм напълно възстановен в това отношение, но правя всичко възможно, за да бъда. Страхувах се, че тялото ми ще откаже. Един спортист винаги гледа да яде правилно, да спи достатъчно и да бъде дисциплиниран, но изведнъж се случва това и не знаеш какво ще стане после. Положителното е, че си направих много кръвни тестове, кардиограми, които показаха, че съм добре. Трябва просто да съм търпелив – след месец се надявам отново да бъда на пълни обороти“, надява се първата ни ракета. Според Димитров маските и социалната дистанция ще станат част от новото „нормално“.

„Колкото повече свикваме с тези мерки, толкова по-добре ще бъдат нещата не само за нас, но и за целия свят. Хората са свикнали да живеят динамично и изведнъж се случи това – то ме накара да си направя необходимата равносметка за тези, които са около мен и ме подкрепят безрезервно през годините и тези, които не е трябвало да бъдат в живота ми. Няма значение на колко години си, откъде произхождаш, колко богат си. Това беше положително преживяване за мен“, посочи тенисистът.

Хасковлията добави, че е разговарял с Джокович и смята, че всички са съвсем близо до оптимална физическа форма преди рестарта на сезона в тениса.

„Говорих с Новак преди известно време. От това, което чух, всичко е наред. Всички сме обратно на корта. Опитваме се да тренираме колкото се може повече и чакаме да разберем каква ще бъде следващата стъпка за нас“, изтъкна Димитров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още