Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Грозни сцени на детски мач (ВИДЕО)

Спорт

Грозни сцени на детски мач (ВИДЕО)

Мачът от елитната юношеска група до 16 години между отборите на Локомотив Пловдив и Хебър бе съпътстван с неприятни сцени и масов бой на родители след края на срещата, в която „черно-белите“ победиха с 4:1.

В медиите бе разпространено видео от случката след края на мача, но от Локомотив Пловдив пуснаха официална позиция и видео, в което дават допълнителна информация.

В рамките на близо 3 минути от мача са подбрани реплики, подвиквания и очевидно гаменско вербално поведение от страна на публиката на Хебър, които в случая вероятно са родители на 16-годишните юноши на пазарджиклии. От Локомотив Пловдив твърдят, че именно тези реплики и поведение са били повод за последвалия инцидент след края на мача.

Ето и пълната позиция на Локомотив Пловдив

Уважаеми привърженици,

През изминалата неделя се състоя пореден кръг на Елитната група до 16 години. На “Лаута” Локомотив победи заслужено Хебър с 4:1. Но, за съжаление, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната.

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е зададен въпрос защо е обиждал децата на Локомотив от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите.

Подмолни действия има и дни след срещата, като определени хора от Хебър са разпространявали информацията, че не кой да е, а именно спортният директор Илко Пиргов, който беше зрител на мача, е организирал този бой! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които трябва да бъдете за пример на своите деца! Дръжте се културно и уважително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с кратки, но показателни моменти от мача, като ще чуете за какво става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати