Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гуардиола и Анчелоти замесени в огромен данъчен скандал

Спорт

Гуардиола и Анчелоти замесени в огромен данъчен скандал

Гуардиола и Анчелоти замесени в огромен данъчен скандал - Tribune.bg

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, и треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, се оказаха замесени в огромен данъчен скандал. Двамата специалисти бяха уличени в укриване на доходи в огромни размери посредством офшорни компании.

Наред с редица политици, бизнесмени, мафиоти и наркотрафиканти, двамата са част от т.нар. "Документи Пандора" - разследване, в което участват над 600 журналисти от 117 държави.

Гуардиола е бил осветен покрай панамската си офшорка, която основал през февруари 2007 година, която пази парите, заработени по време на състезателната му кариера в катарския Ал Ахли в периода 2003 - 2005 г. Заплатата на Гуардиола е била от порядъка на 2 млн. евро на година, а целта е била да се спестят високите данъци на испанското данъчно законодателство, което е с тарифи 45-50%. Данъчният консултант на Пеп - Луис Оробит, коментира, че всичко е било напълно законно. Тази година правителството предложи всички недекларирани доходи да бъдат легализирани срещу 10% такса, като самият Пеп се възползвал от тази отстъпка.

Присъствието на името на Анчелоти може би не е изненада за повечето фенове, които знаят, че това лято специалистът се призна за виновен именно за укриване на данъци. Срещу 62-годишният специалист бяха повдигнати обвинения от прокуратурата за укриване на данъци в периода 2014-2015 година, когато отново бе начело на Реал. След следствието Анчелоти заплати на испанската хазна глоба от над 1 млн. евро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати