Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Халанд спаси Борусия (Дортмунд) от голям резил

Спорт

Халанд спаси Борусия (Дортмунд) от голям резил

Халанд спаси Борусия (Дортмунд) от голям резил - Tribune.bg

Борусия (Дортмунд) продължава към четвъртфиналите за Купата на Германия.

Вестафалци отстраниха втородивизионния Падерборн с 3:2 след продължения.

Наставникът Един Терзич не бе подценил съперника, тъй като заложи сред титулярите звезди от ранга на Ерлинг Халанд, Джейдън Санчо, Юлиан Бранд и Емре Джан.

И това даде ефект, тъй като две от горепосочените имена, спомогнаха на домакините водят с 2:0 още до 16-ата минута. Играещият като централен бранител Емре Джан получи подаване от Дилейни и с чудесно воле не остави никакъв шанс на Зингерле.

Малко след него, в прегръдките на своите колеги попадна и Джейдън Санчо. Англичанинът бе изведен на добра позиция от Халанд и хладнокръвно прати топката в средата на вратата.

До почивката дортмундци поискаха и дузпа, която обаче не бе отсъдена от рефера Тобиас Щилер.

11 минути преди края, уж спокойната вече среща за "жълто-черните", изведнъж се превърна в тежко изпитания. Още с първия си изстрел в мача Юлиан Юстван върна Падерборн в мача - 1:2! А вина за случилото се определено имаше и вратарят на Борусия - Марвин Хитц.

Оттам насетне дойде времето на драматичните последни мигове от двубоя. В 95-ата ВАР отмени попадение на Халанд, а в ответната атака аутсайдерите стигнаха до дузпа. Овусу запази хладнокръвие и сензационно прати срещата в продължения.

Там до сензация все пак не се стигна и след вече редовен гол на Халанд, Дортмунд подпечата своето място сред най-добрите осем.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети