Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хамилтън: Нямаше как да стигна Верстапен във Франция

Спорт

Хамилтън: Нямаше как да стигна Верстапен във Франция

Хамилтън: Нямаше как да стигна Верстапен във Франция - Tribune.bg

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън призна, че въпреки сериозния си прогрес автомобилът на Мерцедес все още изостава от колата на Ред Бул, особено когато става въпрос за максимална скорост на правите. Това ясно се видя при рестарта след колата на сигурността в Гран При на Франция - Люис беше веднага зад Верстапен, но той много бързо успя да се измъкне напред.

“Макс беше много бърз след рестарта, можех да съм близо зад него в продължение на две обиколки, не повече - обясни Хамилтън. - На правите давам пълна газ, а той продължава да се отдалечава напред. Това е една от големите ни слабости - не сме достатъчно бързи на правите. На правата губим време - 3-4 десети от секундата и нищо не можем да направим срещу това.

”Второто и третото място на Хамилтън и Джордж Ръсел във Франция е най-доброто им класиране от началото на сезона, като Люис призна, че преди състезанието двамата не са мислили, че могат да са толкова напред.

“Направихме голяма стъпка напред и се надявам, че и в Будапеща ще сме по-близо до лидерите, за да стават състезанията още по-интересни”, допълни Хамилтън.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати