Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хамилтън предупреди – може да си тръгне от Формула 1

Спорт

Хамилтън предупреди – може да си тръгне от Формула 1

Хамилтън предупреди – може да си тръгне от Формула 1 - Tribune.bg
Снимка:

Сезоните стават по-дълги, почивката става по-малко, времето без семейството расте

Световният шампион Люис Хамилтън заплаши да напусне Формула 1, ако организаторите продължат да добавят нови състезания към календара. Хамилтън си гарантира петата титла с четвъртото място в Мексико преди две седмици. Бразилия и ОАЕ приемат последните два старта.

Сезон 2019 също ще включва 21 състезания от средата на март до началото на декември, а собствениците от Liberty Media имат намерение да добавят още кръгове. През 2020-а за първи път ще има и състезание във Виетнам, а се спекулира и с още едно американско състезание - в Маями.

Хамилтън обаче не е привърженик на тези идеи и намекна, че може да напусне, ако календарът продължи да се разширява.

„Няма да бъда тук, ако се стигне до 25 състезания, това е сигурно“, заяви той в Бразилия.

„Вече се чувства сякаш сме на 25-о състезание тази година. Не мисля, че това е добре. Аз съм човек, който наистина обича да се състезава, но сезонът е дълъг. Това е голям ангажимент за всички нас и много време далеч от семействата, а сезоните стават по-дълги и почивката става по-малко“, добави Люис.

„Мога да говоря само за себе си. Времето между сезоните е толкова кратко, започваш да се подготвяш за следващия сезон често веднага след края на настоящия. Това е много трудно. В същото време трябва да намериш начин да се изключиш и да се възстановиш“, каза още британецът.

Източник: Новспорт


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети