Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хърватия обърна и тотално смачка Канада с 4:1

Спорт

Хърватия обърна и тотално смачка Канада с 4:1

Хърватия обърна и тотално смачка Канада с 4:1 - Tribune.bg

Първи се разписа Алфонсо Дейвис за Канада, а след него за два пъти Андрей Крамарич и по веднъж Марко Ливая и Ловро Майер

Световният вицешампион Хърватия се разправи с Канада и победи с 4:1, след като допусна изоставане от 0:1 още във втората минута. По този начин „шахматистите“ оглавиха класирането в група F с 4 точки, колкото има и Мароко. Белгия е с 3, а Канада - с 0.

"Кленовите листа" излязоха напред в резултата след едва две минути игра, когато Алфонсо Дейвис се възползва от центриране на Буханан и вкара първия гол за страната на Световно първенство. Хърватите стигнаха до обрат с две попадения в рамките на осем минути. Андрей Крамарич изравни с диагонален удар в 36-ата минута, а в 44-ата с изстрел от 20-ина метра Марко Ливая прати топката за втори път в мрежата на Милан Борян. В 70-ата минута Крамарич добави ново попадение след още една асистенция на Перишич. В добавеното време Ловро Майер на празна врата реализира още едно попадение.

Началото на двубоя бе перфектно за канадците, които излязоха напред в резултата след едва две минути игра. Таджон Буханан центрира превъзходно отдясно към Алфонсо Дейвис, който бе забравен от хърватската защита и прати топката в мрежата на Домник Ливакович.

До следващата интересна ситуация в срещата се стигна чак в 26-ата минута. Андрей Крамарич получи подаване в наказателното поле и засече топката в мрежата на Милан Борян, но нападателят се оказа в положение на засада и попадението не бе зачетено.

В 35-ата минута Хърватия организира опасно нападение, при което Марко Ливая се озова на добра позиция и стреля, но Милан Борян изби в ъглов удар.

Минута след това "ватрените" все пак стигнаха до изравнително попадение. Иван Перишич пусна към Иван Перишич, който стреля по диагонал към далечния ляв ъгъл и не остави шанс за реакция на канадския страж.

В 44-ата минута хърватите стигнаха до още едно красиво попадение. Марко Ливая получи топката от Йосип Юранович на около 20 метра от вратата на Борян и с фантастичен удар по земя вкара ново попадение в мрежата му.

В добавеното време на първата част Андрей Крамарич пробва късмета си от далечна дистанция, но мерникът му изневери и топката излетя над вратата.

Пет минути след подновяването на играта Джонатан Осорио стреля от далечна дистанция и бе много близо до гол в мрежата на Ливакович, но топката профуча встрани от вратата.

В 54-ата минута след прострелно центриране отдясно Андрей Крамарич получи топката около точката за дузпата и шутира мощно, но Милан Борян изби в корнер.

Малко повече от четвърт час по-късно Андрей Крамарич бе намерен отлично от Иван Перишич в наказателното поле, овладя си добре топката, преодоля няколко съперникови защитници и с красив удар промуши топката между краката на Атиба Хътчинсън и я прати в мрежата на Канада.

В 80-ата минута Иван Перишич стреля, ударът му бе отразен от Борян, след това същото се случи и с изстрел на Марсело Брозович.

Дълбоко в добавеното време Лиъм Милър допусна груба грешка при изнасянето на топката и хърватите се възползваха. Мислав Оршич и Ловро Майер останаха сами срещу Борян и след пас на Оршич Майер вкара на празна врата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети