Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хиляди ще кажат последно сбогом на легендата Ники Лауда

Спорт

Хиляди ще кажат последно сбогом на легендата Ники Лауда

Хиляди ще кажат последно сбогом на легендата Ники Лауда - Tribune.bg
Снимка:

Хамилтън спечели Гран при на Монако с думите: "Това беше за теб, Ники"

Хиляди хора, в това число шампионът от „Формула 1“ Луис Хамилтън, се очаква да пристигнат във Виена в катедралата "Св. Стефан" днес, за да отдадат последна почит на големия Ники Лауда, който почина на 20 май на 70-годишна възраст.

Хората ще се сбогуват с трикратния световен шампион ще бъде изпратен, облечен в състезателен костюм, в центъра на катедралата от 08:00 до 12:00 часа местно време. Поклонението ще бъде последвано от публична меса и частно погребение, пише БГНЕС.

За първи път в катедралата ще бъде организирано опело на спортна звезда – чест, отдавана само на известни личности като архиепископа на Виена, кардинал Франц Кьониг и бившия принц на Австро-Унгарската империя Ото фон Хабсбург.

Хамилтън спечели Гран при на Монако в неделя, като описа победата си като участие в "най-тежкото състезание, в което някога съм участвал“. „Това беше за теб, Ники. Божественият ти дух беше с мен на всяка стъпка от пътя. Знам, че гледаш надолу и си сваляш шапката. Липсваш ми, наистина ти липсваш и се надявам, че съм те накарал да се гордееш с мен“, написа Хамилтън в „Туитър“ след стезанието.

Около 300 VIP гости се очаква да присъстват на траурната служба днес.

Очаква се речи да произнесат бившите пилоти на Ф1 Герхард Бергер и Ален Прост, както и австрийският президент Александър Ван дер Беллен и бившият калифорнийски губернатор и актьор Арнолд Шварценегер.

Лауда, който се бореше със здравни проблеми, след като по чудо е оцеля в катастрофа през 1976 г., когато колата му беше обгърната от пламъци, почина в Университетската болница в Цюрих, девет месеца след като претърпя трансплантация на белия дроб.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети