Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хиндлиян: Г-н Божков решава дали Левски ще живее или не

Спорт

Хиндлиян: Г-н Божков решава дали Левски ще живее или не

Хиндлиян: Г-н Божков решава дали Левски ще живее или не - Tribune.bg

"Появявали са се по-дребни рекламодатели, с които да се закърпи тежкото положение за момента, но са се отказали", заяви той

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян заяви, че мажоритарния собственик Васил Божков ще реши дали клубът да го има или не. Шефът на фенската организация говори пред Бтв за идеята Българският спортен тотализатор да стане собственик на "сините".

„Осъществена е връзка с мажоритарния собственик и той е заявил, че е склонен да даде акциите. В момента чакаме отговора от г-н Божков. Той трябва да реши какво ще прави с Левски и как ще продължим оттук нататък“, заяви Хиндлиян.

„Левски може да го няма, ако не се платят парите по текущите сметки. Може да не завършим сезона. Няма как при тази собственост да не се притесняваме. Решението на г-н Божков е дали Левски да живее или не. От това къде са акциите и къде ще отидат зависи всичко“, добави още той.

„Няма от къде да влязат свежи пари в момента. Това е проблемът. Далеч съм от мисълта, че държавата ще спонсорира клуб, чрез Спортният тотализатор, срещу чиито собственици е завел разследване. Ако това стане ще се задават много въпроси по тази тема“, каза шефът на НКП.

„Стана ясно, че за да се предприемат каквито и да е действия. Трябва да се смени собствеността. Преди да реши г-н Божков трябва да си помисли - дали практически да се превърне в ликвидатора на Левски или човекът, който е дал всичко, за да съществува клуба. Не можем да дадем отговор за тотото“, заяви Хиндлиян.

„Появявали са се по-дребни рекламодатели, с които да се закърпи тежкото положение за момента. Имали са интерес, но са се оттеглили, защото са се страхували, че може да ги свържат с г-н Божков и да започнат ги разследват.“

„Заради това написахме тези обръщения. Г-н Божков е в правото си да иска извинение от някои фенове, които са поели ангажимент към него. Ние не сме поемали такива, затова няма за какво да му се извиняваме“, заяви Хиндлиян

„Г-н Божков трябва да има волята да джироса акциите на някой, който е готов да ги вземе. Тити Папазов заяви публично, че може да направи това. Не сме се чували с Божков. Говоря за НКП, както и Тръст „Синя България“. Не вярвам и другите да са го направили“, добави шефът на НКП.

„Днес се пусна писмо, в което едни хора са готови да дадат три милиона срещу акциите на Тръст „Синя България“. Не знам защо така подходиха към миноритарния пакет акции, защото по този начин ще се направи следващия мажоритарен собственик безконтролен. Ще лиши привържениците от контрол. Защото може да дойде собственик, който да иска да фалира клуба. Това е най-краткият път към тирето. Ако искат дадат тези пари и г-н Божков се освободи от акциите, да ги вземат те. Трябва да изчакат още малко“, каза Хиндлиян.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети