Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хиндлиян: Тези 35% на Тити трябваше да са за феновете

Спорт

Хиндлиян: Тези 35% на Тити трябваше да са за феновете

Хиндлиян: Тези 35% на Тити трябваше да са за феновете - Tribune.bg

Председателят на НКП на Левски смята, че феновете са се доказали като надежден инвеститор

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян говори за акциите на Тити Папазов в Левски. В момента баскетболният треньор държи 35% от акциите на клуба, а според Хиндлиян те трябва да бъдат притежание на феновете. Той сподели в студиото на "бТВ", че Наско Сираков ще получи помощ от левскарите в битката на мажоритарния собственик клубът да получава повече пари от телевизионните права.

Левски категорично има нужда от прозрачност. Тези 35%, които са прехвърлени на Тити, по някакъв начин противопоставят Тити на всички организации, които направиха тези усилия, за да стигнем дотук, а именно г-н Сираков да получи основния пакет от собствеността. Нека не говорим за разнобой на този етап. Ние имаме нужда от това да сме силни и единни. Г-н Папазов каза, че е готов да се раздели с акциите, ако се появи сериозен инвеститор. Е, Тити, кой е по-сериозен инвеститор и има сериозни намерения от привържениците?

Привържениците вече доказаха, че могат да управляват акциите. Благодарение на този малък дял акции имахме възможността да стигнем дотук. Има много други въпроси, които трябва да бъдат засегнати, като например прозрачността. Не става въпрос дали тези акции могат да бъдат купени от феновете. Феновете показаха, че само те стоят на твърда позиция. Всеки друг, който се бие в гърдите и обяснява какво е направил за Левски, минава време и ние виждаме, че всъщност има едни задължения и проблеми, които са натрупани, а сега трябва да бъдат решавани.

Не ми е известно дали някой иска да купи акциите на Левски. Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че Левски има задължения към Нове холдинг и Националната лотария. Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещи с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с Финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения.

Според г-н Тодор Батков, който има много адекватно поведение, дългът към втория строител на А Сектор – Автомагистрали Черно море, е цидиран от Нове холдинг. Ако там има някакви процедури по несъстоятелност, ще има нови проблеми. Защото не е само селският футбол, който Левски играе. В Пловдив Левски игра селски футбол. Аз го казвам с огорчение, но това са самите факти. Левски плаща заплати на футболисти около 700-800 хиляди лева на месец. Локомотив плаща около 200 хиляди. Това са 4 пъти разлика. Левски има 20 млн. бюджет за миналата година. Локомотив има около 4 млн. бюджет за миналата година. Левски не е спечелил мач срещу преките си конкретни. Спечелихме един мач срещу Лудогорец, но там беше с дузпи. Там е късмет.

Доколкото разбирам, Георги Тодоров ще поеме клубът до края на сезона, а след това ще се мисли. Това е мъж, на когото свалям шапка. Той постоянно се съгласява да вади горещите кестени от огъня. Клуб с подобни мащаби и претенции не може да бъде поставен в зависимост от бизнеса не един опреден човек. От левскарите очаквам помощ. Сираков ще има подкрепата от левскарската общност за телевизионните права. Не е нормално Левски да взима жълти стотинки от телевизионния договор, при положение, че той генерира най-големият процент от продукта.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още