Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Храбра България удари Северна Македония насред Скопие

Спорт

Храбра България удари Северна Македония насред Скопие

Храбра България удари Северна Македония насред Скопие - Tribune.bg

Десподов донесе победата напук на освиркването на химна ни

Българският национален отбор по футбол записа първа победа като гост от 22 мача насам, след като спечели с минималното 1:0 гостуването си в Северна Македония.

Кирил Десподов реализира единственото попадение в срещата, играна под проливен дъжд и на много лош терен на стадион "Тоше Проески", а домакините се постараха да я изнервят до краен предел.

Те останаха с човек по-малко още в 14-ата минута на двубоя, който бе предшестван от грозна постъпка на домакинските фенове, които освиркаха българския химн преди началото на мача.

За нея новият ни национален селекционер Младен Кръстаич, дебютирал с 5:1 над Гибралтар, направи 3 промени в стартовия състав.

Вместо Иван Турицов, Петко Христов и Филип Кръстев от първата минута под проливния дъжд започнаха Виктор Попов, Пламен Гълъбов и Янис Карабельов.

Двубоят започна равностойно, а още в 14-ата минута Северна Македония остана с човек по-малко, тъй като Тодор Тодорски бе изгонен.

Той получи директен червен картон за безумно влизане срещу Марин Петков в средата на терена.

Това доведе до рокада в строя на домакините - Стефан Ашковски замени Александър Трайович в 22-ата минута, а 3 по-късно Стефан Ристовски стреля от дистанция, но Даниел Наумов боксира в корнер.

След още 3 минути пък Антон Недялков изведе в пеналта Радослав Кирилов, който се завъртя технично, но бе блокиран.

Топката стигна до Кирил Десподов, ала той не бе подготвен и тя просто се отби в него, за да бъде уловена от вратаря на домакините.

В 37-ата минута Илиян Стефанов и Десподов не се разбраха в наказателното поле, за да приключи първото полувреме при нулево равенство.

На почивката в българския тим бе извършена двойна смяна като местата на Карабельов и Стефанов бяха заети от Филип Кръстев и дебютиралия в Разград 4 дни по-рано тийнейджър Никола Илиев.

Скоро след паузата нашите футболисти успяха да открият резултата.

В 50-ата минута Ради Кирилов изведе със страхотен пас Десподов зад гърба на защитата. Капитанът на България овладя елегантно на гърди и от ждроб прати топката между краката на вратаря и в мрежата му за 1:0.

Само 6 минути след попадението си Десподов опита да вкара и второ, но изстрелът му по земя бе спасен от Димитриевски.

В 59-ата минута вратарят на домакините бе преодолян след удар с глава на Антон Недялков, но защитник изчисти пред самата голлиния топката.

Едва 3 минути след това същото се случи пред нашата врата, където Валентин Антов бе последна преграда пред това кълбото да спре в мрежата ни след воле на Езджан Алиоски по диагонала.

Последва размяна на удари, профучали покрай целта, за да се стигне до заключителните минути на срещата.

В тях отново имаше грозни сцени, този път на терена, където футболисти на домакините реагираха бурно на опит за забавяне на играта от страна на Кирилов.

Стигна се до масово спречкване между играчи, което приключи с жълт картон за капитана на Северна Македония и за българския нападател.

Въпреки това българският отбор не изпусна инициативата и така предотврати финален натиск на домакините, за да постигне втора последователна победа под ръководството на Младен Кръстаич.

Благодарение на нея България завърши на второ място в крайното класиране на Група 4 на Лига „С“ с 9 точки, което ни осигурява място в 4-та урна на жребия за квалификациите на Евро 2024.

Северна Македония – България 0:1
0:1 Кирил Десподов (50)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Северна Македония:1. Столе Димитриевски, 4. Егзон Бейтулай, 5. Гьоко Зайков, 6. Висар Муслиу, 2. Тодор Тодорски, 9. Александър Трайковски, 10. Енис Барди (к), 7. Елиф Елмас, 8. Езджан Алиоски, 23. Боян Миловски, 19. Милан Ристовски;

Селекционер: Благоя Милевски;

България: 1. Даниел Наумов, 6. Виктор Попов, 5. Пламен Гълъбов, 23. Валентин Антов, 14. Антон Недялков, 16. Марин Петков, 8. Янис Карабельов, 22. Илиян Стефанов, 4. Илия Груев, 10. Радослав Кирилов, 11. Кирил Депсодов (к);

Селекционер: Младен Кръстаич.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати